Edward Iordănescu este oficial selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României. Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia.

Şeful FRF a afirmat că noul selecţioner are misiunea de a readuce echipa tricoloră în elita fotbalului european. Burleanu şi-a exprimat convingerea că Iordănescu are capacitatea de a reconstrui Naţionala României, şi a precizat că obiectivul principal al noului selecţioner este calificarea la EURO 2024.

„E un antrenor tânăr, dar cu o experienţă foarte mare la nivelul Ligii I şi suntem siguri că are capacitatea să construiască o echipă competitivă, de succes, de care să fim cu toţii mândri. Când spunem că avem încredere, ne bazăm şi pe coeziunea lotului, probabil cea mai importantă moştenire din mandatul lui Mirel Rădoi. Cei mai mulţi dintre jucătorii care sunt în circuitul echipei naţionale sunt tineri, ceea ce înseamnă că în doi-trei ani vor ajunge la o maturitate fotbalistică, ceea ce înseamnă că rezultatele nu pot fi decât mai bune. Dincolo de clauzele de confidenţialitate, în ceea ce priveşte contractul, pot spune că este un contract care se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, pentru Liga Naţiunilor şi pentru campania de calificare pentru EURO. Un contract care se va prelungi automat pentru EURO 2024, în cazul în care se obţine această calificare, un contract care ne-am dori să se întindă pe doi ani şi jumătate. Un contract care are un obiectiv principal, calificarea naţionalei la EURO 2024 şi unul intermediar, câştigarea grupei în Liga Naţiunilor, ceea ce ar însemna că am ajuns în primele 16 naţiuni ale fotbalului european”, a spus Burleanu, citat de Agerpres.

Noul selecţioner Edward Iordănescu s-a arătat bucuros de încrederea primită din partea conducerii federaţiei şi a afirmat că este încrezător că poate construi o echipă naţională competitivă.

„Vreau să mulţumesc întregii conduceri a federaţiei pentru încredere. Contează că am simţit asta în toate discuţiile pe care le-am avut. Vreau să direcţionez aceste mulţumiri şi către cei de dinaintea mea, către Mirel Rădoi şi Cosmin Contra, pentru că au lăsat lucruri bune şi foarte bune. Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm. Vin cu încredere, am încredere foarte mare că puteam împreună să construim o echipă care să ne facă mândri din nou, să putem să producem performanţe aşa cum toată lumea aşteaptă”, a afirmat Iordănescu junior.

sursa foto: frf.ro