Meci de mare luptă la Severin, acolo unde Voinţa Lupac a jucat în deplasare cu Viitorul Şimian. Partida a fost una spectaculoasă, cu şase goluri şi o evoluţie sinuoasă a scorului. În minutul 90, gazdele conduceau cu 3-2, dar Voinţa a reuşit egalarea în prelungirile partidei. Golurile echipei din Lupac au fost marcate de Sorinel Jinga, Andrea Săndescu şi Dragoş Circa. Un meci frumos şi un punct preţios obţinut în deplasare, a declarat după joc antrenorul Voinţei, Boşco Vişatovici:

„Ce pot să spun, s-au întâlnit două echipe frumoase, care au încercat să joace un fotbal frumos. Ne-au condus cei de la Șimian cu scorul de 1-0 la pauză, după care am vorbit cu băieții la vestiar, le-am spus să nu lăsăm garda jos, pentru că putem întoarce rezultatul. Drept dovadă, în patru minute am întors scorul, am condus 2-1, după care ni s-a accidentat un jucător important,  Milorad Banac. Nu am avut ce să fac, l-am scos de pe teren. Apoi au întors gazdele rezultatul, pe două greșeli personale ale noastre. Pe final am egalat și felicit băieții, pentru că am adus încă un punct prețios din deplasare. Ne așteaptă acasă un joc greu cu Petroșani, trebuie să ne pregătim mai mult și să luăm toate cele trei puncte. Pentru o echipă nou promovată, cu un lot destul de bun, cu jucători experimentaţi şi copii din judeţ, se pare că facem față Ligii 3. Încercăm să creștem de la meci la meci”, a declarat Boşco Vişatovici.

Două victorii, două egaluri şi o înfrângere. Acesta e bilanţul nou-promovatei Voinţa Lupac, după primele cinci jocuri disputate în Liga a III-a. Cu 8 puncte în cont, formaţia cărăşeană ocupă un onorant loc 5 în seria a 7-a. În etapa viitoare, pe 2 octombrie, Voinţa va primi acasă replica Jiului Petroşani.