Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele care vor stabili promovatele în liga a III-a. Componența grupelor din Regiunea 4, cea cu formațiile din vestul țării, este următoarea:

Grupa A: Gorj, Arad, Caraş-Severin și

Grupa B: Hunedoara, Mehedinţi, Timiş.

Partidele din mini-grupe vor fi sâmbătă 1 august, miercuri 5 august și duminică 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Viorel Lolea vorbește despre ceea ce se întâmplă la nivelul echipelor din Banatul Montan:

”După cum bine știm campioana județului Caraș-Severin se va confrunta cu performerele din județele Arad și Gorj. Dacă la Arad se cunoaște campioana, la Gorj se așteaptă disputarea unui meci de baraj sau organizarea unui play off pentru stabilirea echipei care va participa la acest trial. Datele de desfășurare sunt între 1 și 9 august, noi urmând să disputăm meciurile 2 și 3. Așteptăm să se stabilească locul unde se vor desfășura partidele. Noi ne întâlnim zilnic să putem să ”creionăm” un sfârșit de campionat, astfel încât să putem stabili campioana județului. În situația noastră mai sunt încă patru AFJ-uri în țară. Avem cele două serii, Oravița și Caransebeș, și ar fi nevoie de cel puțin două jocuri pentru a putea stabili campioana județeană. Este o problemă destul de mare din cauza pandemiei, dar sper după data de 15 iulie să putem să desfășurăm acest play off pentru a stabili campioana județeană”, a spus Viorel Lolea.  

Federația Română de Fotbal menționează că în situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul penalty-urilor va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă. Înaintea acestui criteriu sunt alte șase modalități de departajare rezultatele directe,golaverajul în jocurile directe, număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe, număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă), golaverajul general din mini-grupă și număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă.

În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, FRF anunță că vor fi permise cinci schimbări în partidele turneelor de baraj spre liga a 3-a.

La nivelul forului județean de fotbal s-au luat decizii referitoare la stabilirea campioanelor în campionatele rezervate juniorilor. Viorel Lolea spune că s-a decis ca să nu treacă anul competițional 2019-2020 fără să fie stabilite campioanele județene la grupele de copii și juniori. S-a decis să se joace o finală pe fiecare categorie de vârstă, locul I cu locul II sau dacă sunt două serii să se confrunte primele două locuri din fiecare serie. Meciurile se vor juca cu două săptămâni înainte de începerea sezonului 2020-2021.   

Președintele forului județean de fotbal din Caraș-Severin, Viorel Lolea a făcut referire și la amplul proiect care urmează să fie derulat la baza sportivă Arsenal:

”Este un proiect al primăriei Reșița și doresc să-l felicit pe dl. primar Ioan Popa, care a câștigat un nou proiect pentru sportul reșițean. Astfel vom avea o bază sportivă complexă, unde începuturile au fost într-un parteneriat dintre AJF Caraș-Severin și FRF, pe de o parte și Primăria Reșița și CNI, pe de altă parte. Vreau să-l felicit pentru tot sprijinul pe care îl acordă sportului din Reșița și nu numai.”