Microbul fotbalului nu i-a lăsat să se odihnească nici de Crăciun! Zeci de foşti sau actuali jucători din Banatul de Munte au bătut din nou mingea la Cupa de Iarnă, turneu găzduit şi organizat de Park Arena. Opt echipe repartizate iniţial pe două grupe s-au înfruntat amical în Reşiţa, la terenul sintetic din Parcul Siderurgistului – iar spectacolul sportiv a fost aplaudat cu căldură de colegi şi prieteni. Între foştii jucători de top  care au onorat competiţia s-a aflat şi Daniel Opriţa, actualul  antrenor al celor de la CSA Steaua.

„Am revenit la Reşiţa cu ocazia sărbătorilor, suntem în vacanţă acum. Vin de fiecare dată cu plăcere, facem şi o mişcare în cadrul unui turneu organizat, Cupa de Iarnă, unde ne întâlnim cu foşti colegi. Am revăzut prieteni vechi, pe Leo Doană, pe Laurenţiu Breşneni, pe Ovidiu Popescu şi mulţi alţii. Mă bucur foarte mult că avem ocazia să ne reîntâlnim. Încerc să mă menţin în formă, chiar dacă trec anii. Anul 2021 a fost unul bun pentru mine, pentru că am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivele cu Steaua. În 2022 sper să fim bine şi să prindem playoff-ul la Liga a II-a. Urez tuturor microbiştilor din Caraş-Severin sărbători fericite, multă sănătate şi să susţină echipa CSM Reşiţa ca să-şi îndeplinească obiectivul de promovare în Liga a II-a”, a spus Daniel Opriţa.

Cerbii, Deportivo, All Star Banatul şi Doană Trans au evoluat în grupa A, iar 3+, Prietenii, Camera de Comerţ şi Park Arena au fost echipele care au făcut spectacol în grupa B. Detalii despre competiţie ne-a oferit organizatorul Bogdan Ofileanu:

„Ne-am gândit să facem o Cupă de Iarnă după această pandemie care ne-a legat de mâini şi de picioare, ca să spun aşa, din punct de vedere sportiv. Am zis să fac acest turneu, din fericire au venit la competiţie fotbalişti activi şi foşti fotbalişti de marcă. Printre cei care au răspuns invitaţiei se numără Ovidiu Popescu, Cristian Scutaru, Leo Doană, Andrei Vaştag, Andrei Tînc şi mulţi alţii. Avem opt echipe, repartizate în două grupe a câte patru. Primele două merg mai departe, se joacă încrucişat, apoi finala mică şi finala mare. Avem şi premii pentru laureaţi (…) Este un cadou de sărbători oferit microbiştilor şi celor dornici să joace. Joc şi eu, în echipa Park Arena, cu obiectivul de a câştiga turneul”, a declarat organizatorul Bogdan Ofileanu.

Nelipsit de la competiţiile amicale de pe teren mic, Leontin Doană s-a arătat bucuros de şansa de a juca din nou alături de vechi colegi şi prieteni.

„Felicitări organizatorului, pentru că a pregătit foarte bine acest turneu. Cu ocazia acestei competiţii ne revedem cu actuali sau foşti jucători de top, precum Ovidiu Popescu sau Daniel Opriţa, care este acum antrenor la CSA Steaua. Înainte de sărbători ne bucurăm să ne revedem sănătoşi. Cu acest prilej urez multă sănătate şi un an nou fericit tuturor suporterilor reşiţeni”, a spus Leo Doană.

„Este o competiţie bine organizată de Bogdan Ofileanu. Toţi colegii şi prietenii noştri au venit acasă de sărbători, ne-am întâlnit din nou pe teren. Ce pot să spun? Urez Crăciun fericit tuturor. Pentru mine, 2021 a fost un an reuşit, atât fotbalistic, cât şi familial. Am închegat un colectiv bun la Voinţa Lupac, am avut rezultate bune, dar acum s-a ivit oportunitatea unui transfer, voi trece la o altă echipă din aceeaşi serie, este vorba despre CSM Deva, o grupare de tradiţie. Le doresc colegilor de la Lupac multă sănătate şi cât mai multe reuşite”, a declarat la rândul său Alexandru Avramovici, cel care a fost în această toamnă unul dintre cei mai eficienţi jucători ofensivi ai Voinţei Lupac.

La finalul turneului desfăşurat pe parcursul unei singure zile, Cupa de Iarnă a fost câştigată de All Star Banatul care s-a impus în finală în faţa Camerei de Comerţ. După 0-0 la finele timpului regulamentar, All Star şi-a adjudecat trofeul la loviturile de departajare. În finala mică, Park Arena a învins cu 4-0 formaţia Doană Trans.