In memoriam, Valentin Boşca. Regretatul goalkeeper reşiţean, trecut în eternitate în primăvara acestui an, a fost omagiat pe teren de colegi şi prieteni. 10 echipe s-au înfruntat pe terenul sintetic acoperit din Parcul Siderurgistului, în cadrul primei ediţii a Memorialului Valentin Boşca. Un turneu de suflet, in amintirea unui om deosebit, a spus fostul portar Gheorghe Popa, unul dintre organizatorii evenimentului.

“Această iniţiativă a venit la propunerea unora dintre colegii mei, şi anume, Boşco Vişatovici şi Leo Doană. Eu am răspuns pozitiv, ţinând cont că Vali Boşca a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut Reşiţa. Cred că, chiar cu micile imperfecţiuni de organizare, am făcut o treabă bună. Vreau să îmi felicit colegii din grupul nostru. Am fost coleg cu Vali Boşca vreo 15 ani, a fost un om deosebit şi un portar foarte bun. Ne-am împărţit poarta. Cred că toţi cei care iubesc fotbalul şi care au prins performanţele pe care le-am avut noi ca echipă îşi aduc aminte cu plăcere de Valentin Boşca.”

Memorialul Vali Boşca va avea loc în fiecare an, promite şi colegul Boşco Vişatovici.

„Am început un proiect frumos, sperăm să organizăm în fiecare an acest memorial. Au venit mulţi spectatori, vă daţi seama, sunt dornici în primul rând de fotbal, este şi un turneu pentru un fost mare jucător şi un caracter deosebit, iar lumea a venit să vadă un spectacol fotbalistic frumos”, a spus antrenorul Voinţei Lupac.

Printre organizatorii ediţiei inaugurale a Memorialului Valentin Boşca s-a aflat şi Leontin Doană, un alt fotbalist care are multe amintiri cu fostul mare  portar al CSM-ului.

Ne-am gândit să organizăm acest memorial, pentru că din punctul meu de vedere, Vali Boşca a însemnat ceva pentru CSM Reşiţa. Mă bucur că îmi revăd foşti colegi, din păcate la un asemenea eveniment, dar este bine până la urmă că ne întâlnim. Încă o dată spun, Vali Boşca merită tot respectul nostru, şi cel al microbiştilor din Reşiţa. S-au înscris multe echipe şi ar mai fi vrut să se înscrie şi altele, dar nu am dorit să ne întindem pe două zile. Acest interes reflectă valoarea şi caracterul lui Vali Boşca”, a spus Leo Doană.

La turneu a participat şi Dean Beţa, unul dintre fotbaliştii consacraţi care au lucrat în Valea Domanului cu antrenorul Vali Boşca.

„Am fost foarte apropiat de nea Vali, ne era antrenor la CSM. Am avut o relaţie bună, îmi pare tare rău. De fiecare dată când vin acasă mă bucur să mă reîntâlnesc cu foşti colegi şi prieteni, chiar şi la o miuţă, nu neapărat la un turneu. Cu atât mai bine că reuşim să jucăm pentru memoria dânsului. Era frumos să fie mai mult spaţiu, o tribună, dar e frumos şi aşa, organizarea e bună.”

La final, trofeul a fost câştigat de echipa Prietenii lui Vali Boşca. Podiumul a fost completat de formaţiile Lupac şi Park Arena.