Etapa a 9-a a Ligii a III-a de fotbal programează în Valea Domanului derbiul seriei a 7-a. Faţă în faţă se vor afla ocupantele primelor două locuri, CSM Reşiţa şi Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Indiferent de rezultatul acestui meci, gazdele nu pot pierde prima poziţie, pentru că distanța dintre cele două echipe este deja de 6 puncte. Oaspeții din Gorj au adunat 18, în timp ce rosso-nerii se mândresc cu un bilanț perfect, 24 de puncte din 24 posibile. Formația reșițeană vrea să confirme însă printr-o victorie că este într-adevăr cea mai bună echipă din această serie. Un meci greu, dar pe care rosso-nerii îl pot câștiga, dacă vor păstra atitudinea de până acum, spune antrenorul Dan Alexa.

Jucăm împotriva principalei contracandidate, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, o echipă care a retrogradat anul trecut și își dorește să promoveze. Această echipă este formată din jucători străini, dar cred că cheia jocului este la noi. Trebuie să păstrăm determinarea pe care am avut-o și trebuie să înțelegem că până acum n-am realizat practic nimic. A trecut doar primul sfert din acest campionat.  Trebuie să rămânem foarte serioși și să continuăm pe acest drum, care este unul bun. Lotul este valid, în afară de Mura, care s-a accidentat la meciul cu Ezerișul”, a declarat Dan Alexa.

Meciul CSM Reşiţa – Pandurii Tg. Jiu  se dispută sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.00, pe arena Mircea Chivu. Și Caransebeșul găzduiește o partidă la fel de interesantă – cel puțin pentru microbiștii din județ. Progresul Ezeriș și Voința Lupac se vor înfrunta pentru puncte, și pentru titlul neoficial de a doua forță fotbalistică a Caraș-Severinului.  Președintele Progresului, Cristian Șodâncă, speră ca echipa să joace cu aceeași ambiție ca la Deva, dar să nu repete greșelile din acel joc.

„Până la acea eliminare de la Deva băieţii au jucat bine, au avut reacţie bună, au fost pozitivi, ca să spun aşa.  De la acea prostie s-a rupt totul. Din păcate, în ultima vreme pe noi nu ne prinde în momente bune niciun meci. Dar cred că va tebui să ne schimbăm şi noi un pic atitudinea”, a spus Cristian Şodâncă.

De cealaltă parte, antrenorul Voinței, Boșco Vișatovici, speră ca echipa sa să scoată un rezultat pozitiv din duelul cu Ezerișul.

” Toată săptămâna am făcut pregătire serioasă, pentru că ne aşteaptă un derby cărășean. Mergem la Ezeriș să facem un joc solid, ca la final să realizăm ceea ce ne dorim, adică să luăm un punct sau trei puncte din deplasare. Putem profita de forma mai puțin bună a celor de la Ezeriș, dar în principal mă interesează echipa mea. Vreau ca băieții să fie serioși, iar dacă vom obține cele trei puncte, atunci ne putem gândi la un viitor frumos al echipei noastre”, a declarat Boșco Vișatovici.

Meciul Progresul Ezeriș – Voința Lupac se joacă tot sâmbătă  de la ora 15.00, pe stadionul Municipal din Caransebeș.