[AUDIO] Progresul Ezeriş se pregăteşte pentru al doilea sezon în Liga a III-a. Cristian Şodâncă: “Vrem să oferim tinerilor şansa de a juca”

Fotbaliştii Progresului Ezeriş au început deja pregătirile pentru cel de-al doilea sezon în Liga a III-a. Antrenor principal al echipei cărăşene este în continuare Constantin Arbănaş, iar Giani Truşcă se ocupă de pregătirea portarilor. 20 de jucători are în acest moment Progresul, dar lotul va mai suferi cu siguranţă modificări. În perioada următoare, antrenamentele vor fi completate cu meciuri amicale, precizează preşedintele clubului, Cristian Şodâncă.

„Am efectuat săptămâna trecută vizita medicală, iar de miercuri am început şi antrenamentele. Au avut loc trei antrenamente în cursul săptămânii trecute, iar sâmbătă am disputat şi un meci de pregătire la Lugoj. De luni pot să spun că am început un ciclul săptămânal obişnuit de cinci antrenamente, care se desfăşoară tot la Caransebeş. Miercuri seara vom avea un amical la Phoenix Buziaş, apoi sâmbătă vom disputa un meci cu Avântul Topolovăţu Mare, o echipă care evoluează tot în Liga a IV-a din Timiş. Miercurea viitoare, în 28 iulie, vom disputa  turul I al Cupei României, pe 1 august avem meci amical cu CSM Reşiţa şi tot aşa, vom avea partide miercuri-sâmbătă până în 28 august, când începe campionatul Ligii a III-a. Momentan avem 20 de jucători, mai sunt trei fotbalişti care momentan nu au revenit din cauza unor probleme medicale. Vor mai veni jucători şi vom vedea în aceste jocuri amicale cine considerăm că merită să rămână în cadrul echipei. Banca tehnică rămâne aceeaşi, nu s-a pus în discuţie vreo schimbare. De altfel, nici la jucători nu am renunţat noi, nu am dat afară fotbalişti până acum. Sunt câţiva jucători care au fost împrumutaţi la noi, cum ar fi Sergiu Rimovecz, care rămâne acum la CSM Reşiţa. Ne bucurăm pentru el că în sfârşit o să joace la CSMR. A mai fost cazul lui Ionuţ Derbac, care a fost împrumutat de noi de la CFR Cluj. Într-un final, am obţinut acordul CFR-ului pentru încă un împrumut, aşa că el se va întoarce la noi. Iar jucătorul Narcis Plută a dorit să se întoarcă la CSM Deva. Mai avem trei tineri care probabil vor merge la facultate la Timişoara şi le va fi greu să mai rămână la noi. Gândurile noastre sunt aceleaşi la începutul fiecărui sezon, indiferent de ligă: să încercăm să jucăm cât mai bine şi să acumulăm cât mai multe puncte. Bineînţeles, obiectivul nostru este şi în următorul campionat menţinerea în Liga a III-a, şi ne propunem să dăm şanse tinerilor să joace. Vor fi probabil dueluri interesante în acest eşalon între echipele cărăşene. Din ce am observat, şi CSM Reşiţa a rămas în Liga a III-a, nu ştim deocamdată seriile din care vom face parte, dar, cu siguranţă,  din ce am văzut, CSM-ul va pleca cu prima şansă la promovare, în orice serie ar fi inclusă”, a declarat Cristian Şodâncă, preşedintele clubului Progresul Ezeriş.

În această seară, de la ora 19.00, Progresul Ezeriş va disputa cel de-al doilea amical al verii, la Buziaş, contra formaţiei Phoenix din localitate. Partenera de joc a cărăşenilor evoluează în Liga a IV-a din Timiş.

foto: facebook ACS Progresul Ezeris

De același autor

Related Articles