Pasa proastă a Progresului Ezeriş nu s-a încheiat nici în etapa a 10-a, dar cărăşenii au scos totuşi un punct – mai mult decât au reuşit în anterioarele patru jocuri de campionat. Disputat pe Municipalul caransebeşean, meciul cu Gilortul Târgu Cărbuneşti a avut o evoluţie sinuoasă a scorului. Oaspeţii au condus cu 1-0 prin golul marcat de fostul rossoner Dragoş Săulescu (min. 42), Progresul a întors rezultatul graţie dublei reuşite de Daniel Giurică (min. 52, 72), iar acelaşi Săulescu a stabilit scorul final, 2-2 (min. 80). De remarcat că Gilortul a avut şi un penalty pe care nu l-a fructificat.  A fost un meci deschis oricărui rezultat, spune antrenorul Progresului, Dorian Arbănaş:

„A fost un meci de care pe care, pe un teren groaznic. Un fotbal destul de frumos până la urmă, cu goluri, cu ratări… îmi pare rău că am pierdut două puncte pe care trebuia să le câştigăm. Pe ansamblu, sunt totuşi mulţumit că nu am mai pierdut, am întrerupt seria de patru rezultate negative. Puteam să şi câştigăm, puteam să şi pierdem. Având în vedere că am avut doar 12 jucători pe foaia de joc, sunt mulţumit. Am avut o şansă foarte mare de a închide meciul la 2-1, dar aşa este în fotbal, ocaziile se răzbună. Una peste alta, bine că am luat măcar un punct.”

Progresul Ezeriș – Birăescu,Dumitru, Giurică, Mărgan, Dalea, Derbac, Rotariu, Arjocan, Marian Musteța, Călin, Hrudei. Rezerve: Spânu, Dragomir, Barbu. Antrenor: Dorian Arbănaş

Gilortul Târgu Cărbuneşti: Voinea, Cuțitoiu, Dolcescu, Gheorghe, Miroiu, Săulescu, Stegaru, Oprișa, Almăjanu, Gîlcescu, Filip. Rezerve: Istudor, Safta, Chirică, Lazăr, Dănăricu, Bucur. Antrenor: Mihai Dinu

După 10 etape, Progresul Ezeriş a adunat 11 puncte, total cu care se menţine în zona de mijloc a clasamentului seriei a 7-a. În etapa următoare, pe 5 noiembrie, elevii lui Arbănaş au meci greu la Pandurii Târgu Jiu.