Etapa a doua a sezonului n-a fost una norocoasă pentru Progresul Ezeriş. Pe stadionul Municipal din Caransebeş, cărăşenii antrenaţi de Dorian Arbănaş au primit replica unei foste divizionare secunde: Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Experienţa a fost atuul oaspeţilor, care au jucat pragmatic şi au fost foarte eficienţi în faţa porţii adverse. La finele unui joc echilibrat, dominat în multe momente de Progresul, punctele au intrat în contul echipei gorjene, care a lovit de două ori, chiar pe finalurile reprizelor. Robert Petre a deschis scorul înaintea pauzei, iar Ovidiu Rasoveanu a închis tabela în prelungirile partidei. Progresul Ezeriş – Pandurii Lignitul Târgu Jiu, scor final 0-2, rezultat care nu reflectă raportul de forţe din teren. Un eşec frustrant, a recunoscut după meci preşedintele Progresului, Cristian Şodâncă.

„Un joc echilibrat,  încâlcit în multe momente ale lui. L-am pierdut  pe goluri primite în prelungirile reprizelor, în minutul 45+2 şi în minutul 90+3, pe contraatac. Aşa este fotbalul. E păcat, e enervant când pierdem în felul acesta, mai ales în faţa unor adversari care, în afara celor două goluri, n-au mai avut nicio ocazie. E o trăire a noastră, faptul că suntem oarecum frustraţi. Noi, de pe margine, vedem jocul într-un fel şi normal că ne este ciudă atunci când pierdem, pot spune chiar nemeritat. Pentru că Pandurii, cu tot respectul pentru ce a însemnat în fotbalul românesc, în ziua de astăzi este o echipă de pluton de Liga a III-a. Pentru noi urmează refacerea şi pregătirea meciului următor, să vedem ce am greşit şi ce putem face să nu mai greşim, să fim mai atenţi, ca să nu mai luăm asemenea goluri”, a spus Cristian Şodâncă.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Popescu, Marius Musteța, Dalea, Dumitru, Kawagoe, Derbac, Rotariu, Marian Musteța, Hrudei. Rezerve: Spînu, Dragomir, Străin, Arjocan, Călin. Antrenor Dorian Arbănaş.

În etapa următoare, pe 11 septembrie, Progresul se va deplasa la Aurul Brad.