Sub comanda lui Lucian Dobre, Progresul Ezeriş a scos astăzi un punct pe terenul formaţiei Avântul Periam. Duelul nou-promovatelor din seria a 8-a a Ligii a III-a s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu câte un gol înscris la începutul şi la finalul partidei. Scorul a fost deschis de Progresul prin Sergiu Rimovecz, în minutul 5, iar gazdele au reuşit egalarea în minutele de prelungire ale partidei, prin Rareş Blaga. La final, antrenorul Lucian Dobre şi-a felicitat elevii şi a apreciat că Progresul e pe drumul cel bun.

„Mă bucură jocul băieţilor, pe această cale îi felicit. Sunt extraordinari, nişte caractere fenomenale. Meritul, bineînţeles, este şi al lui Joe (Adi Enăşescu, n.r.). Eu am venit şi am schimbat anumite componente ale sistemului tactic, dar prea multe nu am reuşit să schimb în săptămâna aceasta, pentru că am avut doar trei antrenamente. Sperăm să ne îmbunătăţim jocul. Eu consider că, din punctul de vedere al oportunităţilor avute, rezultatul este până la urmă echitabil. Legat de eventualele regrete că am scăpat victoria pe final, aş putea spune că noi nu am făcut egal pentru că ne-au dat ei gol; am făcut egal pentru că nu am fructificat ocaziile avute în superioritate numerică pe faza de atac. Rar am văzut atâtea ocazii cu superioritate numerică. E adevărat, deocamdată jucătorii încă nu au avut cum să reţină jocul pe care eu vreau să-l impun la echipă, dar uşor-uşor sper să găsim o formulă care să fie cât mai uşor asimilată de băieţii noştri”, a declarat Lucian Dobre.

Progresul Ezeriş: Cristian Birăescu, Ionuţ Mărgan,  Dorel Zamfir, Marius Musteţa, Răzvan Curea, Marian Musteţa, Victor Lolea, George Beloescu, Denis Jivan, Sergiu Rimovecz, Milan Cheda. Rezerve:  Cosmin Chiurtu, Simion Ilie, Horea Marişescu, Adrian Petruţ, Andrei Burciu, Bogdan Dragomir, Păunel Secula, Takenori Kawagoe, Ionuţ Derbac. Antrenor Lucian Dobre.

Rezultatele complete înregistrate în seria a 8-a:

ACS Poli Timişoara – Gloria Lunca Teuz Cermei  2-1

Şoimii Lipova – Fortuna Becicherecu Mic  7-0

CSC Dumbrăviţa – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  0-1

Avântul Periam – Progresul Ezeriş 

Partida Progresul Pecica – Crişul Chişineu-Criş nu s-a disputat, din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19 din tabăra gazdelor. Jocul a fost reprogramat pentru data de 11 noiembrie.

După etapa de astăzi, Progresul Ezeriş are 4 puncte, bilanţ cu care se menţine pe locul 9 în serie. În etapa viitoare, pe 7 noiembrie, cărăşenii vor avea meci greu pe teren propriu: la Caransebeş vine formaţia Şoimii Lipova, ocupanta primului loc şi principala favorită din seria a 8-a.