[AUDIO] Premieră în fotbalul din Banatul Montan: echipele din Liga a V-a au obligația să aibă câte o grupă de copii și juniori

Black and white soccer ball on green soccer pitch.

Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin a avut loc zilele trecute cu participarea tuturor membrilor afiliați. Campionatul Ligii a IV-a, ediția 2022-2023 va începe sâmbătă, 3 septembrie cu 15 formații la start.

Cu prilejul întrunirii forului județean de fotbal din Banatul de Munte s-a luat o decizie importantă în ceea ce privește obligativitatea ca fiecare echipă din Liga a V-a să aibă și formație de juniori.

Președintele forului cărășean de fotbal, Viorel Lolea, invitat al emisiunii ”Cronometrul Performanțelor”:

”Începând de anul acesta printr-o bună colaborare cu administrațiile publice locale din județul nostru și cu asociațiile și cluburile sportive arondate, am luat o măsură drastică, dar foarte necesară pentru viitorul fotbalului cărășean. Ne-am înțeles cu toate echipele din Liga a IV-a să aibă minim o echipă de juniori Under 17. De asemenea, cred că e o premieră pentru fotbalul românesc că și echipele din Liga a V-a au obligația să aibă câte o grupă de copii și juniori. Ne mândrim că la startul noii ediții de campionat avem 51 de echipe de copii și juniori înscrise, bineînțeles pe toate categoriile de vârstă.”

În liga a V-a de fotbal din Caraș-Severin sunt din ce în ce mai multe echipe care s-au înscris în campionat. După 30 de ani în care în acest eșalon a evoluat doar echipa Nera Bozovici, în prezent există pe Valea Almăjului 4 astfel de formații. Editia de anul trecut a fost una foarte disputată și echilibrată, după cum a spus președintele AJF CS, Viorel Lolea.

” Au apărut echipe noi, dornice de de afirmare, dornice să facă performanță. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani pot să spun că am reușit să dăm drumul la fotbal și pe Valea Almăjului și aici datorită unor oameni de de suflet. Mă refer la dl. Bihoi de la Lăpușnicu Mare. Tot pe Valea Almăjului vreau să remarc și activitatea celor de la Prigor. Începând de anul acesta s-a înființat o echipă nouă și la Dălboșet, 100 % particulară. Este o reușită că pe Valea Almăjului avem acum, 4 echipe, ținând cont de faptul că în ultimii 30 de ani am fost doar o singură echipă, Nera Bozovici.”

Liga a 5-a de fotbal Caraș Severin, ediția 2022-2023 va începe la finalul săptămânii viitoare.