[AUDIO-FOTO] Personalitatea omului de sport Ernest Loukota, evocată la Centrul German “Alexander Tietz” din Reşiţa

Preţioase momente de istorie sportivă reşiţeană au fost readuse în actualitate la Centrul German „Alexander Tietz”. A fost evocată personalitatea omului de sport  Ernest Loukota – antrenorul echipei de fotbal care a adus Reşiţei, în 1931, primul şi singurul titlu de campioană a ţării. Pasiunea lui Ernest Loukota nu s-a îndreptat însă doar către fotbal, iar viaţa sa, dedicată culturii fizice şi dezvoltării sportului reşiţean, merită, cu siguranţă, mai multă atenţie. Amfitrionul întâlnirii, Erwin Josef Ţigla, a rostit cuvântul de deschidere, mulţumind invitaţilor şi publicului pentru prezenţă. Profesorul universitar doctor Gheorghe Popovici, unul dintre cei mai consecvenţi suporteri ai echipei din Valea Domanului, a trecut succint în revistă istoria fotbalului reşiţean, iar Robert Leopold Fabry – nepotul celui comemorat şi invitatul de onoare al acţiunii de la Biblioteca Germană – a vorbit în detaliu despre viaţa şi cariera sportivă impresionantă a lui Ernest Loukota.

Întreaga prezentare a fost susţinută de fotografii şi documente din arhiva de familie, puse la dispoziţie de Robert Fabry. La momentul de suflet de la Biblioteca Germană au fost prezenţi iubitori ai sportului, oameni interesaţi de trecutul mişcării sportive din capitala Banatului de Munte.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici, Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles