Fetele din Banat respiră uşurate! Etapa a 9-a, penultima din playout, le-a adus victoria care le asigură şi matematic prezenţa în viitorul sezon al Ligii I de fotbal feminin. Pe terenul din Lupac, elevele antrenorului Daniel Amariei au întâlnit astăzi formaţia ACS Fotbal Feminin Baia Mare, care a plecat acasă fără puncte. ACS Banat Girls a condus ostilităţile în cea mai mare parte a timpului de joc şi a arătat un apetit ofensiv remarcabil: nu mai puţin de 6 goluri au căzut astăzi în poarta băimăreană. Fetele din Banat au condus la pauză cu 2-0 şi s-au impus în final cu scorul de 6-2. O victorie pe deplin meritată, a apreciat antrenorul Daniel Amariei, care a remarcat totuşi că elevele sale au şi ratat foarte mult.

“Din păcate, nu ne-au reuşit chiar toate fazele, s-a văzut oboseala de la ultimul meci disputat la Carmen Bucureşti. Mi-era frică să nu facem cumva vreo prostie în jocul acesta, l-am pregătit cât am putut de bine, dar, din păcate, oboseala şi-a spus cuvântul şi nu am putut să fructificăm chiar toate fazele şi să jucăm ce ne-am fi dorit. Dar victoria este una foarte mare, am fost uniţi ca echipă când ne-a fost cel mai greu. Cred că doar noi am crezut că o putem scoate la capăt, şi uitaţi că acum avem motive de bucurie. Sperăm ca la anul să nu repetăm această problemă şi să avem alte motive de bucurie: să ne bucurăm de un playoff, de o situare mai bună în clasament, şi nu doar de evitarea retrogradării. Acum ne pregătim să ne retestăm, iar vineri vom pleca la Bucureşti, pentru ultima etapă. Promitem că o vom trata cu maximă seriozitate, ca toate meciurile de până acum”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Golurile formaţiei bănăţene au fost marcate de Andreea Dumitru, Elena Ruvila, Adelina Ion şi Rita Panova, ultimele două jucătoare menţionate trecându-şi în cont câte o dublă. În alt meci disputat astăzi, Carmen Bucureşti – Universitatea Alexandria  0-14.

Cu 22 de puncte în cont, ACS Banat Girls ocupă locul 4, poziţie pe care nu o mai poate pierde, indiferent de rezultatele  din ultima rundă.  Pe locurile 5 şi 6, în zona retrogradabilă, se află Carmen Bucureşti, cu 16 puncte, şi Selena Constanţa, 8 puncte. Duminică, 30 mai, în ultima etapă a sezonului, ACS Banat Girls va evolua în deplasare la AFC Fair Play Bucureşti.