Ultima etapă a sezonului regulat a adus astăzi în Valea Domanului formaţia FCU Craiova 1948, liderul la zi din Liga a II-a de fotbal. După o serie de meciuri fără victorie, oltenii, conduşi acum de Eugen Trică, au reuşit să ia trei puncte în faţa unei formaţii reşiţene care nu se regăseşte. FCU Craiova s-a impus cu 2-0, dar diferenţa de pe teren nu a fost chiar atât de mare, CSM Reşiţa având la rândul ei câteva ocazii clare, nefructificate însă de jucătorii din ofensivă.  Scorul a fost deschis în minutul 19 de Andrea Compagno, care a înscris cu capul după o lovitură liberă. Au urmat două mari ocazii reşiţene, gazdele trecând pe lângă egalare prin Buş şi Breşneni. În minutul 29, FCU Craiova a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui  Blidar la al doilea galben. Până la pauză, Reşiţa a mai avut două şanse bune de a înscrie, prin Nini Popescu şi acelaşi Buş. De marcat, au marcat însă tot craiovenii: în minutul 56, Robert Răducanu a trimis cu capul la vinclu, majorând diferenţa de pe tabelă. Aceasta a fost şi ultima reuşită a unui meci care adânceşte criza din Valea Domanului. FCU Craiova intră în play-off de pe locul I, în timp ce formaţia reşiţeană se pregăteşte pentru bătălii grele în lupta pentru evitarea retrogradării.

La final, antrenorul interimar al Reşiţei, Călin Cheregi, a formulat primele concluzii.

„Din nou un insucces, care se pare că agravează situaţia în care ne aflăm.  Sperăm să găsim cât mai repede soluții pentru a putea ieși din acest impas, care pe zi ce trece lasă tot mai multe urme asupra jucătorilor și asupra tuturor. Am avut momente bune după acel gol pe care l-am primit pe fondul unui joc echilibrat până la acel moment. A căzut acel gol, după care am avut o reacţie bună, cu acele două ocazii, dar din păcate nu am înscris. În repriza a doua am început iarăşi bine şi din nou am primit un gol care mă lasă fără comentarii. Echipa s-a tăiat din punct de vedere psihic după golul al doilea, deoarece din punct de vedere fizic zic eu că nu am arătat rău. Am avut chiar momente în care ne-am bătut de la egal la egal cu o formație cu jucători valoroși, o echipă care are obiectiv promovarea. Dar, până la urmă, scorul contează”, a declarat Călin Cheregi.

La rândul său, Eugen Trică a avut cuvinte critice la adresa arbitrajului, întrucât, în opinia sa, s-a ajuns cu prea mare uşurinţă la eliminarea jucătorului său. Legat de meci, antrenorul Craiovei s-a arătat mulţumit de joc şi de rezultat.

„Bucuros pentru calificare, bucuros pentru victorie. Ne aşteaptă zece finale de acum încolo. Ştiţi foarte bine că obiectivul nostru este de a promova în Liga I. Aceşti băieţi merită, pentru că sunt cei mai buni. Reşiţa are echipă bună, le-am atras atenţia jucătorilor mei să nu se ia după rezultatul de la Recea, acolo a fost un accident. I-am văzut pe reşiţeni la meciul cu Slatina. Este o formaţie care dezvoltă jocul de la portar.  Mie îmi place ca echipă, de aceea spun că am obţinut o victorie importantă împotriva unei echipe foarte bune. Îmi doresc ca Reşiţa  să rămână în Liga a II-a”, a declarat antrenorul formaţiei craiovene.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Bogdan Szijj, Laurențiu Breșneni, Alexandru Sălcianu, Cristian Danci, Alexandru Sima, Vlad Chera, Andrei Dumitraș, Nini Popescu, Laurențiu Buș și Eduards Visnakovs. Rezerve: Zimmermann, Ilie, Acka, Dulca, Astafei, Brînzan, Dat, Lungu, Cristodulo.

FCU Craiova: Sorin Mogoșanu, Alexandru Gîț, Costinel Gugu, Lorenzo Paramatti, Jeremy Huyghebaert, Călin Cristea, Dragoș Albu, Alexandru Blidar, Radu Negru, Robert Răducanu și Andrea Compagno. Rezerve: Enache, Diakite, Anghelina, Bălan, Pop, Munteanu, Ciolacu, Voicu, Miuțescu.