După trei săptămâni de pauză competiţională, fetele din Banat au revenit cu mari speranţe pe sinteticul din Valea Domanului. Optimismul din tabăra reşiţeană părea justificat, pentru că ACS Banat Girls primea replica ultimei clasate, Asociaţia Fotbal Club Fair-Play Bucureşti. Soarta celor trei puncte nici nu mai era discutată, iar singura întrebare care aştepta răspuns era aceea privind proporţiile scorului cu care gazdele se vor impune în faţa tinerei formaţii din capitală. Iar evoluţia scorului a fost iniţial cea aşteptată de suporterii gazdelor. Reşiţencele au deschis scorul în prima repriză prin Adelina Ion şi şi-au majorat avantajul la începutul reprizei secunde, graţie golului marcat din penalty de Nicoleta Lazăr. S-a reconfirmat însă teoria care spune că 2-0 e un scor periculos. Elevele antrenorului Daniel Amariei s-au relaxat prematur, au pierdut controlul jocului şi au fost egalate prin dubla reuşită de Valentina Petre. În ultimul minut al partidei a venit şi dezastrul: Simina Podgoreanu a înscris cu capul golul victoriei bucureştene. ACS Banat Girls – AFC Fair-Play Bucureşti, scor final 2-3, spre supărarea lui Daniel Amariei, care a recunoscut că este cea mai urâtă zi din cariera sa de antrenor.

„Eu le-am spus de luni fetelor să se mobilizeze foarte bine, pentru că vom avea un meci foarte greu. Le-am văzut încă de la încălzire că nu au fost 100% montate, nu-mi pot da seama ce s-a întâmplat. Am avut 2-0 la un moment dat, apoi, la o fază penibilă am luat un gol de cascadorii râsului. Când ne aranjam zidul am luat gol. Parcă suntem începători. Am luat şi al doilea gol, dintr-un şut de la 40 de metri, iar în ultima secundă am încasat şi golul de 3-2. La 2-2 am avut destule ocazii, dar nu am reuşit să le fructificăm. Nu ştiu ce au în cap fetele, s-au văzut învingătoare, îşi făceau probleme cine dă gol astăzi, câte goluri dăm… nu pot să-mi explic absolut nimic din ce s-a întâmplat astăzi. Îmi pare rău, încerc să uit această zi penibilă din viaţa mea. Cred că a fost cea mai urâtă zi din cariera mea de antrenor. Mai sunt trei meciuri, după care o să tragem linie. Cu asemenea atitudine, cu plimbări pe teren,  nu avem ce să căutăm în Liga I”, a declarat dezamăgit antrenorul Daniel Amariei.

Evident, în tabăra bucureşteană, atmosfera a fost una de sărbătoare. Antrenorul echipei oaspete, Ion Bărbăcioru, şi-a lăudat fetele şi a ţinut să remarce faptul că echipa progresează de la meci la meci.

„Un joc dus pînă la extrema tensiunii nervoase. Eu am hotărât acum doi ani ca echipa asta să fie formată doar din jucătoare de pe plan local, amatoare, care să parcurgă un ciclu de patru ani. De aceea, media de vârstă a echipei, poate pare neverosimil, este de 17 ani. În lotul de 24 sunt doar trei jucătoare senioare, restul sunt toate născute în  2003, 2004 şi 2005. Având o îmbunătăţire a jocului de la etapă la etapă, speranţele noastre sunt tot mai mari. Sincer, ne-am gândit că putem bate la Reşiţa. La fiecare joc ne gândim să dăm gol, indiferent de adversar, chiar şi dacă jucăm cu Clujul, a spus la final Ion Bărbăcioru.

După eşecul de astăzi, fetele din Banat nu mai au decât şanse teoretice la locurile de play-off. Următoarea etapă a Ligii I de fotbal feminin programează un derby al vestului: în data de 11 noiembrie, Banat Girls va evolua pe terenul echipei Piroş Security Arad.

foto: ACS Banat Girls