[AUDIO] Încă un fotbalist format la Reşiţa se antrenează la Soccer Academy Eindhoven! Darko Siminiceanu i-a convins pe antrenorii olandezi

Portarul Darko Siminiceanu a intrat în atenţia antrenorilor olandezi de la Soccer Academy, care i-au propus să-şi continue pregătirea la Eindhoven. Evident, o ofertă de nerefuzat: încă din luna aprilie, tânărul goalkeeper se pregăteşte în cadrul academiei olandeze. La fel ca Ianis Doană, Darko e un produs al fotbalului juvenil reşiţean, chiar dacă în ultimii trei ani a activat la Dinamo. În Reşiţa, el a a avut şansa de a lucra cu antrenori pricepuţi şi sufletişti, precum Cristian Bercsenyi, Roco Sandu sau Dănuţ Boltaşiu, dar şi cu regretatul Vali Boşca, cel care s-a ocupat ani buni de pregătirea portarilor din Valea Domanului. Talentat şi ambiţios, Darko Siminiceanu are acum şansa unei cariere internaţionale. O veste care l-a bucurat mult pe primul său antrenor de la CSM Reşiţa, profesorul Cristian Bercsenyi:

„O veste minunată! Darko e un băiat extraordinar, ţin minte că a venit de la Gloria, era jucător în teren şi mi-a spus că el vrea să fie portar. I-am spus că e în regulă, nicio problemă, pentru că şi aşa duceam lipsă de portari la grupa 2005-2006, şi de atunci a fost titularul meu. Mă bucur din suflet pentru el, o familie minunată, părinţi minunaţi care au făcut multe sacrificii pentru Darko, mă bucur, să dea Dumnezeu să ajungă acolo unde îşi doreşte. Când l-am văzut prima oară, nu-mi venea să cred că, în sfârşit, am portar. Intuiţie, plasament bun, reflexe extraordinare. Nu-mi venea să cred ce reflexe are, la 8-9 anişori, cât avea când a început cu mine. Tot timpul tatăl său, un prieten foarte bun de-al meu, îmi trimitea poze cu Darko şi echipa lui de juniori de la Dinamo, eu fiind fan Dinamo. Să dea Dumnezeu să ajungă un mare jucător al României. Ne bucurăm în acelaşi timp că a plecat de la noi, de la CSM Reşiţa”, a declarat tehnicianul Cristian Bercsenyi.

Selecţionarea lui Darko de către antrenorii olandezi a fost anunţată cu satisfacţie şi de Soccer Agency, care a intermediat această colaborare:

„Avem încă un român la Soccer Academy Eindhoven! Antrenorii olandezi recunosc rapid talentul și potențialul, iar tânărul nostru portar Darko Angelo Mihai Siminiceanu are toate șansele să progreseze în fotbalul de top, sub îndrumarea lui Maikel Aerts, Frank Scholten și Jan Poortvliet!

Traseul carierei sale este unul foarte interesant: prima sa echipă a fost Gloria Reșița, unde a jucat de la vârsta de 6 ani, ca fundaș dreapta. Timp de un an și-a îmbunătățit calitățile tehnice, pe un post foarte versatil. Apoi, Darko a intrat în poartă la CSM Reșița, unde a fost legitimat până în 2018. Antrenorul cu portarii de la CSM Reșița, experimentatul Vali Bocșa, i-a ghidat primii pași spre cariera de goalkeeper, cu mare atenție și dedicare. Rezultatele pregătirilor de la Reșița s-au văzut pe loc, fiindcă Siminiceanu a demonstrat că are un talent nativ pentru acest post! În 2018 a ajuns la Dinamo, unde a mai activat cu succes timp de trei ani, până în 2021. Acolo, el a deprins noi abilități sub comanda lui Vicențiu Dragomir, înainte de contactul cu Soccer Academy Eindhoven.

La academia de individualizare din Olanda, Darko Siminiceanu a intrat „pe mâna” legendarului Maikel Aerts, portar cu sute de prezențe în Eredivisie, aflat la un moment dat și în atenția echipei naționale. La Soccer Academy Eindhoven, Siminiceanu va lucra la îmbunătățirea unor elemente-cheie din jocul său: poziționare, agilitate, reflexe și interpretarea jocului. Aerts și staff-ul tehnic de la SA Eindhoven vor „rafina” talentul lui Darko, aflat acum și în vizorul specialiștilor din Olanda. Pe această cale, îi urăm mult succes tânărului nostru fotbalist, dar și mult spor la lucru!”, se arată în mesajul postat de Soccer Academy.

Cele mai citite

Related Articles