Fotbalul reşiţean l-a pierdut anul acesta pe Valentin Boşca, cel mai longeviv goalkeeper al rosso-nerilor şi unul dintre cei mai apreciaţi jucători şi antrenori ai Reşiţei. Plecat în eternitate la doar 57 de ani,  Vali Boşca rămâne un adevărat model de devotament şi ambiţie pe dreptunghiul verde. Colegii şi prietenii nu l-au uitat, iar în acest weekend îl vor omagia pe teren. Prima ediţie a memorialului Valentin Boşca se va desfăşura sâmbătă, 18 decembrie, la terenul sintetic acoperit din Parcul Siderurgistului. 10 echipe se vor alinia la start. Cu detalii, omul de fotbal Boşco Vişatovici, unul dintre cei care şi-au asumat responsabilitatea organizării evenimentului.

Pentru un om mare, un caracter deosebit, Valentin Boşca, pe care nu-l mai avem printre noi,  am ales să organizez acest turneu. Pot spune cu mâna pe inimă că pentru mine a fost ca un al doilea tată, un adevărat mentor. Sperăm ca sâmbătă, la prima ediţie a memorialului, să fie totul pregătit ca la carte. Avem două grupe de câte cinci echipe. În grupa A avem Bocşa, Tamponaţii Reşiţa, Young Boys, Camera de Comerţ şi Prietenii lui Valentin Boşca. Grupa B este formată din echipele Viitorul Reşiţa, Arsenal, Park Arena, Anina şi Lupac. Turneul va începe sâmbătă dimineaţa la terenul sintetic acoperit din Parcul Siderurgistului. Se va încheia în jurul orei 19.00 cu festivitatea de premiere.  Cei care doresc, pot veni să vadă un spectacol fotbalistic pregătit de foştii colegi sau elevi ai lui Valentin Boşca. Ca premii pentru laureaţi avem cupe, medalii, diplome, mingi de fotbal şi şampanie”, a declarat omul de fotbal Boşco Vişatovici, antrenorul echipei Voinţa Lupac.

La orele serii, după festivitatea de premiere, va avea loc şi repriza a treia, cu mâncare la ceaun şi multe amintiri despre Vali Boşca. În organizare s-au implicat foşti colegi sau elevi ai celui comemorat, în frunte cu Boşco Vişatovici, Gheorghe Popa sau Leontin Doană, iniţiativa fiind sprijinită de Park Arena.