[AUDIO-FOTO] CSM Reşiţa şi-a încheiat aventura în Cupă. Rosso-nerii, eliminaţi de Ripensia după un joc încrâncenat

CSM Reşiţa şi-a încheiat parcursul  în Cupa României. În turul patru al competiţiei KO, rosso-nerii reşiţeni au primit în Valea Domanului replica divizionarei secunde Ripensia Timişoara, într-un derby bănăţean încrâncenat, cu orgolii şi ambiţii de ambele părţi. Guardia Ultra a dat tonul încurajărilor, publicul local a aplaudat fiecare acţiune reuşită a favoriţilor, iar atmosfera a amintit oarecum de vremurile mai bune ale fotbalului reşiţean. Din păcate, fanii au avut şi motive de supărare, pentru că arbitrajul n-a fost la înălţime de această dată. Un penalty refuzat reşiţenilor după un fault asupra lui Mediop, faze suspecte de ofsaid la atacuri ale Ripensiei şi o greşeală a portarului advers la care centralul a închis ochii – acestea au fost principalele reproşuri pe care gazdele, în frunte cu antrenorul Dan Alexa, le-au adus brigăzii de arbitri, şi în special centralului clujean Dragoş Lunca.

Scorul a fost deschis de oaspeţii din Timişoara în minutul 37, prin Taras, dar Reşiţa nu s-a resemnat: cursa pentru golul egalizator, anunţată de două ocazii ale lui Velcotă, a fost încununată de succes în minutul 65, când Aboubacar, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor, a readus speranţa în tabăra reşiţeană. Din păcate, două minute mai târziu Bărboianu a văzut al doilea galben, iar Ripensia, cu un om în plus, a avut momente bune la poarta reşiţeană. Golul victoriei oaspeţilor a căzut în minutul 87: Macriţchi a dat lovitura, la finele unui atac pornit din alt moment controversat, la care gazdele au reclamat un fault la Aboubacar. Pe final, reşiţenii au cerut şi o lovitură liberă indirectă la o greşeală a goalkeeperului timişorean, dar centralul întâlnirii n-a avut reacţie nici la această fază. S-a terminat 2-1 pentru Ripensia, după un joc foarte echilibrat şi deschis oricărui rezultat. La final, Dan Alexa s-a arătat indignat de maniera de arbitraj.

„Cred că, exceptând 20 de minute din prima repriză, ultimele 20 de minute, în care Ripensia ne-a dominat la centrul terenului, noi am fost echipa mai bună. Chiar și în zece oameni am ratat situațiile mai clare. O manieră de arbitraj… nu pot să cred că poți face asemenea greșeli: penalty la Mediop, roșu Bărboianu, primul lor gol din ofsaid și apoi lovitură liberă indirectă neacordată. Să nu vezi  că portarul prinde mingea, o lasă jos și o prinde din nou în minutul 90 mi se pare incredibil. A fost fault și la al doilea gol al Ripensiei. Până și observatorul jocului a spus că maniera de arbitraj  a fost o rușine. Am înţeles că este vorba şi despre un arbitru monitorizat, sper să nu se promoveze arbitrii doar pentru că sunt băieți simpatici, pentru că el aşa vorbea frumos, era foarte respectuos. O rușine de arbitraj,  cred că a influențat decisiv rezultatul jocului”, a declarat principalul Reşiţei, Dan Alexa.

“Fără să fiu acuzat de subiectivism, cred că e o victorie meritată, după modul general în care s-a desfăşurat partida. Un meci clasic de Cupă, între două echipe care s-au cunoscut foarte bine, au încercat să se anihileze reciproc, să nu facă greşeli personale sau colective care să încline balanţa în favoarea  uneia sau alteia.  Reşiţa, deşi evoluează în Liga a III-a, avea plusul de experienţă şi de maturitate de partea ei, dar mă bucur că în jocul de astăzi elanul tinereţii şi entuziasmul au avut câştig de cauză”, a declarat antrenorul timişorean Cosmin Petruescu.

CSM Reşiţa a început jocul în formula: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Nicușor Fota, Ionuț Cioinac, Andrei Iana, Sebastian Velcotă, Amir Jorza, Ndiaye Mediop, Claudiu Matiș. Rezerve: Cristian Zimmermann, Alexandru Negru, Iulian Ciubotaru, Sorin Avram, Aboubacar Gakou, Andrei Mura, Demetris Cristodulo, Valentin Muntean, Laurențiu Breșneni. Antrenor Dan Alexa.

Ripensia Timișoara: Rus, Morariu, Mitrov, Fridrich, Gladun, Stoi, Taras, Pifor, Ernest, Tieranu și Macritchi. Rezerve: Lupu, Lalic, Macritchii, Vidrasan, Golda, Rotea, Ion, Ciurel, Sturzu. Antrenor Cosmin Petruescu.

Eliminată din Cupă, Reşiţa se va concentra de acum pe campionat. Sâmbătă, în etapa a treia a Ligii a III-a, rosso-nerii vor juca la Jiul Petroşani.

De același autor

Related Articles