[AUDIO-FOTO] Bănățeanca Laura Rus, fotbalista de națională, se află în prezent în Belgia la echipa de club

Laura Rus, născută la Bocșa este una dintre cele mai bune fotbaliste din România. În prezent este legitimată la campioana Belgiei, Anderlecht, dar are și o evoluție foarte bună în tricoul naționalei României. Marcatoare de bază atât la națională, cât și la echipa de club, Laura Rus își propune să exceleze în continuare și are proiecte noi pentru acest an.

În această perioadă se află în Belgia, unde se recuperează la domiciliu, dată fiind situația actuală, inclusiv în Belgia:

La ora actuală sunt în Belgia, chiar miercurea trecută m-am întors din Turcia, unde cu echipa națională am luat parte la un turneu de pregătire. Aici s-au anulat toate meciurile până în data de 3 aprilie, la fel și antrenamentele, dar sper să treacă această perioadă dificilă, cât mai repede. Eu stau în casă în prezent, sunt și accidentată după cel de-al doilea meci de pregătire din Turcia, unde am suferit după o lovitură puternică în gleznă. Am considerat că este mai bine să rămân aici în Belgia, pentru ca cei de la Anderlecht să aibă grijă de mine cât mai bine. Dacă tot s-au anulat meciurile este o ocazie bună să mă odihnesc și să mă recuperez 100%. Urmăresc cum se derulează evenimentele în România și țin legătură des cu familia. Este o situație specială, dar sper ca totul să fie bine. Și aici lumea trebuie să rămână în case, ies doar pentru aprovizionare. Ascultă sfaturile autorităților, oamenii au înțeles că este mai sigur să stea acasă și să lase doctorii și autoritățile să se ocupe de asta, să trecem cu bine peste această situație. Eu sunt bine, sunt puternică, pozitivă și aștept noile provocări, pentru că o să fie multe schimbări pentru mine din vară încolo, dar e surpriză.”

Începutul de an 2020 pentru Laura Rus a fost unul bun, dat fiind faptul că anul trecut și-a ”pierdut” tatăl, cel de la care a  ”moștenit” talentul în fotbal. Cu echipa de club, Anderlecht, este pe primul loc în campionatul Belgiei și urma pe 19 aprilie să joace finala Cupei Belgiei, dar meciul a fost amânat. Și la națională totul a decurs foarte bine pentru bănățeancă, a luat parte în cantonamentul din Turcia la trei partide amicale cu: Ungaria, Belarus și Hong Kong.   

Laura Rus a evoluat în cariera sa la echipe precum: Apollon Ladies din Cipru, Fortuna Hijoring din Danemarca, Sassuolo și Hellas Verona din Italia,precum și la alte formații din țara noastră. În sezonul 2012-2013 a devenit golgheter în cea mai tare competiție, Uefa Women’s Champions League, pe când evolua la Apollon Ladies în Cipru.

sursa foto: Laura Rus