[AUDIO-FOTO] Acuze pentru brigada care a oficiat partida CSM Reșița-Petrolul Ploiești: în loc de penalty, arbitrul a eliminat un jucător al gazdelor. Cristi Bobar: singurul vinovat că noi nu am luat nici măcar un punct este arbitrul!


CSM Reșița și Petrolul Ploiești s-au întâlnit sâmbătă, 3 aprilie în Valea Domanului , în etapa I din play out-ul Ligii a II-a de fotbal. S-au impus oaspeții cu 1-0. Rosso-nerii au rămas în inferioritate din minutul 59, atunci când Robert Boboc a primit al doilea cartonaș galben pentru proteste, în urma unei faze controversate, când arbitrul central nu a acordat lovitură de la 11 m.
”Când vezi un contact în careu și arbitrul dă invers, ce ar mai fi de spus? Incredibil!, a concluzionat după joc antrenorul Adrian Falub:


„Am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători tehnici, de calitate și s-a văzut că Petrolul ne este superioară din acest punct de vedere. Cred că i-am blocat pe cei de la Petrolul în marea majoritate a timpului. Am încercat să marcăm, n-am făcut-o în prima repriză, iar apoi cea de-a doua a fost foarte echilibrată. Diferența cred că a făcut-o decizia arbitrului, pentru că în loc de un penalty a dat un cartonaș roșu. În zece oameni nu am mai contat în atac și am primit un gol de la 25 de metri. În rest, cred că am făcut un meci bun din punct de vedere defensiv. Acea fază din careu mi s-a părut foarte clară, a fost contact între jucători și n-am ce să vorbesc cu arbitrul, că nu are ce să-mi explice. Când vezi un contact în careu și arbitrul dă invers, ce ar mai fi de spus? Incredibil! Nu mai putem schimba nimic și ne așteaptă meciuri mult mai grele. Legat de echipa mea, m-a mulțumit spiritul jucătorilor, care au vrut să câștige. Din punct de vedere tactic facem greșeli și suferim. M-au nemulțumit schimbările, în sensul în care cei care au intrat nu au adus nimic în plus. Am făcut până acum două antrenamente cu echipa, dar vom avea o săptămână la dispoziție să pregătim următorul joc de la Bacău. Asta trebuie să facem, să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv. Dacă voi reuși să salvez echipa de la retrogradare, as putea spune că acest lucru ar fi un cadou pentru orașul Reșița din partea mea.”


”A fost penalty clar și această greșeală a arbitrilor ne poate costa foarte mult”, spune și președintele CSM Reșița, Cristian Bobar:


”A fost un meci greu așa după cum ne așteptam, dar diferența nu a fost făcută de jucători, ci de arbitrul jocului. Am avut un 11 m cât se poate de clar și este părerea a zece specialiști care au văzut faza. Chiar nu se poate așa ceva! Brigada a greșit enorm contra Reșiței. Putea măcar să lase faza să continue, nu să ne elimine jucătorul. Este inadmisibil să vină și să se comporte așa, să greșească. Astfel de greșeli ne costă pe noi sute de mii de euro, un buget întreg al unui oraș. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, antrenorilor, au pregătit foarte bine meciul. Singurul vinovat că noi nu am luat în meciul de astăzi nici măcar un punct este arbitrul”.


”A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa pentru că am întâlnit o echipă motivată”, a afirmat la final de joc, Octavian Grigore, antrenorul interimar de la Petrolul Ploiești:

„A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa pentru că am întâlnit o echipă motivată, o echipă care și-a vândut foarte greu pielea. Știam că prin venirea noului antrenor se vor descătușa anumite energii și știam că întâlnim o echipă care are mare nevoie de puncte. Nu pot să discut acea eliminare, deoarece arbitrul de margine era foarte aproape de fază, plus centralul care a luat decizia. În general nu comentez deciziile arbitrilor. După eliminare am făcut trei schimbări, deoarece trebuia să venim cu un atacant în plus și trebuia să forțăm victoria. Reșița s-a pus pe două linii, a sperat la un rezultat de egalitate și ne-a fost greu să desfacem o apărare care a stat compactă. Pot spune că Reșița a fost o echipă agresivă. Mă bucur că am obținut cele trei puncte pentru că brandul Petrolul impune respect. Este o dezamăgire la club că nu suntem în play-off, s-au făcut eforturi, dar foarte multe echipe își propun acest lucru și puține reușesc”.


Rezultatele de sâmbătă din prima etapă a fazei play-out:

Grupa A
ACS Fotbal Comuna Recea – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 5-0
AFC Farul Constanţa – AFC Ripensia Timişoara 1-1
Duminică are loc meciul CSM Slatina – Universitatea Cluj (Stadion ”1 Mai” – Slatina, 12:30)
Metaloglobus Bucureşti stă în această etapă.

Clasament

  1. Farul 33 puncte
  2. Metaloglobus 30 puncte
  3. U Cluj 29 puncte

Grupa B
ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – SCM Gloria Buzău 2-4
CS Concordia Chiajna – AFC Unirea 04 Slobozia 1-1
CSM Reşiţa – FC Petrolul Ploieşti 0-1
Aerostar Bacău stă în această etapă.

Clasament

  1. Petrolul 34 puncte
  2. Viitorul Pandurii 32 puncte
  3. Gloria Buzău 29 puncte.