[AUDIO] Fotbalul judeţean, încotro? Prezent şi perspective în Liga a IV-a Caraş-Severin

Alegerile organizate în pauza de iarnă la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin n-au adus noutăţi, preşedintele Viorel Lolea fiind reconfirmat în funcţia de şef al forului care patronează fotbalul din judeţ. E o dovadă de încredere din partea membrilor afiliaţi, spune vechiul şi noul preşedinte. În ceea ce priveşte actuala ediţie a campionatului Ligii a IV-a,  faptul că mai multe echipe sunt implicate în lupta la vârf dă un plus de atractivitate competiţiei, apreciază Viorel Lolea.

“ După foarte mulţi ani în care am avut practic o luptă în doi pentru promovare, în acest an competițional avem cinci echipe care vor să  promoveze în Liga a III-a. La sfârșitul turului de campionat, lider este echipa galeriei din Caransebeş, Magica Balta, urmată  îndeaproape de CSO Anina, Banatul Ocna de Fier, CS Oravița și Nera Bozovici. Suntem convinși că sezonul de primăvară va fi unul foarte greu și sperăm să continuăm tradiția din ultimii ani a AJF Caraș-Severin, adică să avem încă o echipă promovată în Liga a III-a. Noi suntem tot timpul într-o relație deschisă cu membrii afiliați. Sezonul acesta mai multe echipe sunt preocupate de promovarea jucătorilor foarte tineri, iar în acest sens vreau să remarc activitatea lui Nelu Badea de la CSO Anina. Această formație se afla anii trecuți în subsolul clasamentului cu jucători aduşi din altă parte, iar în acest sezon Nelu Badea a abordat o strategie foarte bună. A demonstrat practic că folosind doar jucători din Anina se poate face performanță. CSO Anina a condus clasamentul Ligii a IV-a 90% din tur. Cei de la Mundo au o strategie la fel de bună. S-au înscris în campionat cu o echipă foarte tânără. Acești copii de la Mundo m-au contrazis și au obținut câteva rezultate meritorii. Este clar faptul că dacă un fotbalist a împlinit 15-16 ani și nu poate juca la nivelul Ligii a IV-a sau a V-a, practic e foarte greu ca mai târziu să joace la Liga a II-a sau Liga I. Sper ca Liga a IV-a să fie o pepinieră foarte bună pentru echipele din județ din eșaloanele superioare, care să-şi ia tineri din campionatul organizat de AJF. Mulțumesc tuturor membrilor afiliați că au fost alături de noi și ne-au oferit sprijinul pentru a ne continua activitatea încă un mandat”, a spus preşedintele AJF Viorel Lolea.

După toamna competiţională, în Liga a IV-a Caraş-Severin conduce Magica Balta Caransebeş cu 31 de puncte. CSO Anina ocupă locul doi, cu 28 de puncte, iar podiumul e completat de Banatul Ocna de Fier, care totalizează 25 de puncte. În lupta pentru titlu se mai poate implica şi CS Oraviţa, care e la două puncte distantă de ultima treaptă a podiumului. Una din aceste echipe va deveni anul acesta campioană a Caraş-Severinului, titlu care îi va da şansa de a juca barajul de promovare în Liga a III-a. Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac sunt formaţiile cărăşene care au reuşit promovarea în ultimele două sezoane.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles