[AUDIO] Fotbalistele de la ACS Banat Girls Reșița nu au reușit să se impună în meciul de la Alexandria, dar continuă lupta pentru a rămâne în Liga I

347

În etapa a II-a a play-out-ului Ligii 1 de fotbal feminin, ACS Banat Girls Resita a jucat în deplasare cu formaţia Universitatea Alexandria. Echipa din Banat a pierdut cu 1-2, după un meci în care două jucătoare au fost eliminate și una s-a accidentat grav.  

”Nu a fost așa cum ne-am dorit, spune antrenorul jucătoarelor din Banat, Daniel Amariei:

”Partida cu CS Universitatea Alexandria ne-a confirmat încă o dată faptul că în Liga Feminină de Fotbal se pot întâmpla lucruri neprevăzute, lucruri ce nu pot fi anticipate, indiferent de cât am vrea sau ne-ar plăcea să o facem.  Planul nostru de a obține cele 3 puncte a fost dat peste cap în momentul în care portarul nostru, Roxana Rotaru, a fost eliminată în minutul 13, în urma unui fault la marginea careului, acțiune din care a rezultat și primul gol al echipei gazde. Fetele să facă ce li s-a cerut de la începutul meciului, să lupte reușind, forțând soarta, să aducă din nou egalitatea pe tabela de marcaj prin golul marcat, tot din lovitura liberă, de Andreea Dumitru în minutul 23. Echipa gazdă a închis tabela chiar înainte de pauză, printr-un gol de generic, marcat din foarfecă de jucătoarea Alexandra Nica, în urma unei lovituri de la colț. În pofida arbitrajului prestat de brigada condusă de Ana Maria Terteleac din Berceni, am reușit să punem probleme mari echipei gazdă, până la finalul partidei. Fluierul ce a pus capăt partidei ne-a găsit cu întreg efectivul echipei în careul advers.

Tot discutabilă rămâne și a doua eliminare, cea a junioarei noastre, Daiana Crăciun, în minutul 87 al partidei, sancționată cu două cartonașe galbene pentru doar două faulturi de joc, la fel ca toate celelalte cartonașe galbene acordate până atunci. Rămânem de părere că cel puțin aceeași măsură ar fi trebuit luată și asupra jucătoarei de lot național,  Cristina Tudorache, la faultul violent comis asupra jucătoarei noastre, Nicoleta Lazăr, care a fost ulterior transportată de urgență cu salvarea la spitalul din Alexandria.

Cu toate că bugetul clubului nostru este la limita supraviețuirii, iar moralul fetelor nu este unul tocmai bun, atât timp cât matematica e de partea noastră, continuăm să credem în șansele noastre. Luptăm până la ultima picătură de energie, subliniază reprezentantul formației cărășene, Daniel Amariei.

 ACS Banat Girls Reșița ocupă locul 5 în play-out, cu 7 puncte. Carmen Bucureşti este lider, cu 15 puncte, iar pe locul secund este echipa din Alexandria cu 14 puncte, dar cu un meci mai mult disputat.