[AUDIO] Fotbalista cărășeană Laura Rus, convocată la națională pentru meciul cu Lituania din preliminariile lui EURO 2021

Naționala feminină de fotbal a României urmează să susțină, luna viitoare, încă două partide în Grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2021.

Deocamdată tricolorele au în vizor meciul vineri, 8 noiembrie cu Lituania, după cum afirmă fotbalista Laura Rus, legitimată la RSC Anderlecht, născută și formată la Bocșa:

Sunt foarte fericită că am fost convocată, iar pentru mine este o onoare să joc pentru naționala României. O să jucăm pe data de 8 noiembrie la Mogoșoaia cu Lituania, iar pe 12 noiembrie în deplasare cu Elveția. Nu am jucat niciodată cu Lituania, dar este o echipă ce nu a acumulat vreun punct până acum. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm, ca să scoatem primele noastre 3 puncte din această grupă de calificare. Cred că din meciurile cu Lituania și Croația putem scoate șase puncte. Eu mă simt foarte bine fizic, mai ales că la fiecare meci înscriu. Pentru mine este o perioadă destul de grea, încărcată, dar acolo pe teren mă simt liberă, fericită, dau totul din mine.

În campionat, cu Anderlecht, am o evoluție bună, din 6 meciuri am obținut cinci victorii și un egal. Colegele mele m-au ajutat foarte mult și m-am acomodat mult mai repede decât preconizam. Vineri avem meci cu rivala Standard Liege, cu care ne confruntăm pentru locul I. Am marcat de 5 ori în 6 partide”, a concluzionat Laura Rus.

În cel mai recent meci jucat în preliminarii la Euro 2021 fotbalistele tricolore au pierdut, la limită, 0-1, întâlnirea de la Cluj, cu naționala Belgiei.

Belgia ocupă primul loc în clasament, urmată de Elveţia, Croaţia, România și Lituania.  

Tricolorele vor juca următorul meci vineri, 8 noiembrie, tot acasă, cu Lituania. La turneul final se califică direct câştigătoarele celor nouă grupe preliminare alături de cele mai bune trei echipe de pe locul al doilea, cărora li se alătură echipa gazdă, Anglia. Celelalte şase ocupante ale poziţiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei echipe care se vor califica la EURO 2021.

SURSA FOTO: Laura Rus/nationala feminina de fotbal