[AUDIO] Fotbal sub semnul prieteniei la Anina! Patru echipe de tinere speranţe s-au întrecut la Turneul Prieteniei

După doi ani de pauză impusă de restricţiile din pandemie, gruparea sportivă ACS Viitorul Anina a reuşit să organizeze din nou Turneul Prieteniei, competiţie de fotbal juvenil devenită deja tradiţie în fostul orăşel minier. Cea de-a cincea ediţie a evenimentului a reunit la start doar patru echipe, dar spectacolul sportiv a fost unul deosebit, spune Nelu Badea, preşedintele-antrenor al clubului Viitorul.

„La Anina a avut loc competiţia pe care o considerăm deja emblematică pentru oraş, Turneul Prieteniei, care din păcate nu s-a ţinut în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Acum am reuşit să îl organizăm, cu ajutorul Consiliului Local cu care am colaborat şi din partea căruia am obţinut un proiect pe fonduri nerambursabile – şi pe această cale mulţumim pentru sprijinul acordat activităţii sportive de la clubul ACS Viitorul. A fost un turneu al prieteniei în adevăratul sens al cuvântului, au fost invitate Mundo Reşiţa şi Nera Bozovici, iar clubul nostru a participat cu două echipe, una de 2009-2010, iar cealaltă cu jucători mai mici, ca să putem da tuturor posibilitatea să joace. Sunt foarte mulţi copii şi, fiind pe sală, cu echipe de 5+1, este greu să joace toţi. De aceea am format două grupe. S-a terminat bine, am câştigat turneul cu prima echipă – fără mari emoţii, zic eu – dar au fost jocuri disputate, cu multe faze frumoase şi cred că toţi copiii s-au bucurat de această competiţie. Primul loc a fost ocupat de Viitorul Anina I, urmată de Mundo Reşiţa, Nera Bozovici şi Viitorul II”, a precizat antrenorul Nelu Badea.

S-au acordat şi obişnuitele distincţii individuale. Diploma  pentru cel mai bun jucător i-a revenit lui Denis Macovei de la Mundo Reșița, Andrei Careba de la Nera Bozovici a fost declarat cel mai tehnic jucător, iar golgheter al competiției a devenit Denis Crăciun de la Viitorul Anina. Tot gazdele au dat cel mai bun portar, pe Andrei Buzdug, iar colegul său David Anton a fost desemnat drept cea mai bună tânără speranţă a clubului Viitorul.

Cele mai citite

Related Articles