Etapa a 17-a, penultima din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal, n-a fost cu noroc pentru formaţia Progresul Ezeriş. Pe arena din Caransebeş, gruparea cărăşeană a primit replica formaţiei timişene Avântul Periam, care a reuşit să se impună cu scorul de 2-0. Ambele goluri ale oaspeţilor au căzut în primul sfert de oră, iar cursa de urmărire a Progresului n-a fost încununată de succes. Echipa a avut o atitudine bună, dar şansa  n-a fost de partea noastră, a declarat la final Cristian Şodâncă, preşedintele grupării ezerişene.

„Noi am început jocul practic de la 0-2. În minutul doi am luat primul gol, dintr-o lovitură liberă de la 35-40 de metri, însă atitudinea băieţilor a fost OK, a fost o atitudine bună. Au vrut, s-au dăruit, dar nu au putut mai mult. Nu am reuşit să egalăm, iar oaspeţii, pe experienţa jucătorilor de care vorbeam acum câteva zile, şi pe o bună organizare, au reuşit să învingă.”

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Progresul Ezeriş ocupă locul 9 al seriei, cu 12 puncte în cont. Indiferent de ultimele rezultate, cărăşenii nu mai pot urca de pe această poziţie, pentru că ocupanta locului 8, Gloria Lunca Teuz Cermei, are deja 20 de puncte. Vinerea viitoare, în ultima etapă, Progresul Ezeriş are meci greu în deplasare, la liderul Şoimii Lipova. Ulterior, formaţia cărăşeană va juca un baraj în dublă manşă pentru rămânerea în eşalonul trei. Adversară îi va fi o campioană din Liga a IV-a.

„Locul 9 se pare că ne este destinat. După încheierea campionatului va urma un baraj în dublă manşă, în zilele de 16 şi 23 mai. Aşteptăm să vedem adversara de la ce judeţ va veni şi unde va fi prima manşă. Nu cred că putem spune că avem prima şansă la baraj. Fotbalul pleacă de la 50-50. Prima şansă poate doar ca urmare a faptului că vom avea alt tonus, dar atât.  Dacă prindem o echipă experimentată, pe care o s-o desfacem cu greutate, va fi greu şi acolo. Dar obiectivul nostru este să rămânem în Liga a III-a.  Cred şi sunt convins că, până la final, ne vom atinge obiectivul”, a declarat preşedintele Progresului, Cristian Şodâncă.