Divizionara secundă CSM Reşiţa a susţinut astăzi un nou meci amical în Valea Domanului. De această dată, adversară i-a fost echipa de Liga a  III-a Progresul Ezeriş, care a reluat pregătirile în urmă cu o săptămână. Fotbaliştii rosso-neri  s-au impus cu scorul de 3-0, două goluri fiind înscrise din lovituri de pedeapsă. Au marcat de la punctul cu var Astafei (min. 33) şi Danci (min. 66), golul trei fiind reuşit de Cristodulo (min. 78). Un test bun, a apreciat la final antrenorul Alin Minteuan.

„Din nou sunt mulţumit că nu s-a accidentat nimeni. Încă o dată, acesta e principalul lucru în tot ceea ce se întâmplă în această perioadă. Am întâlnit o echipă chiar surprinzător de bine organizată, cu o atitudine foarte bună, deci a fost chiar un test destul de bun pentru noi. Îi felicit, îl felicit şi pe antrenorul lor, pe care îl ştiu de la Bistriţa, era un puşti pe vremea aceea. Felicitări, au arătat foarte bine astăzi. Sunt mulţumit şi de jucătorii noi, deocamdată suntem la faza de pregătire şi rezultatele nu sunt chiar aşa de importante. Aunci când vom începe campionatul va trebui să arătăm realmente bine, şi acolo vom vedea exact dacă ei se vor integra suficient de bine. Eu sper ca acest lucru să se întâmple. În momentul de faţă, bineînţeles că sunt mulţumit de toată lumea”, a spus după joc antrenorul Alin Minteuan.

La rândul său, antrenorul Progresului Ezeriş, Constantin Arbănaş, s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi.

„Sunt mulţumit, mai ales de prima repriză, având în vedere că am făcut până acum doar patru antrenamente. S-a simţit oboseala, dar ceea ce am planificat a ieşit. Eu zic că avem potenţial pentru Liga a III-a, încă doi-trei jucători şi spun că o să facem o figură mai frumoasă ca în tur. Obiectivul este menţinerea în Liga a III-a, şi dacă putem să urcăm un loc sau două, chiar şi trei, ar fi extraordinar. Dar e mult de muncă, noi abia am început pregătirile. O să mai avem meciuri amicale şi o să-mi fac un punct de vedere asupra primului unsprezece. Avem timp, important e faptul că este potenţial”, a spus Constantin Arbănaş.

Orice test în compania echipei CSM Reşiţa e binevenit şi util, a declarat preşedintele Progresului Ezeriş, Cristian Şodâncă.

„Întotdeauna testele cu CSM Reşiţa sunt utile, ne ajută chiar dacă poate pentru noi nu era momentul potrivit să jucăm cu un adversar de acest calibru; pentru noi, CSM Reşiţa nu se refuză niciodată. Noi am început luni pregătirea, am efectuat doar patru antrenamente, era foarte greu să ne ridicăm la nivelul adversarului pe toată durata jocului. Dar totuşi, până când am început să facem schimbările, eu zic că băieţii au jucat foarte bine. Au ţinut aproape, am avut şi noi ocaziile nostre, dar este o diferenţă normală de valoare şi de pregătire”, a apreciat preşedintele Progresului Ezeriş.

Acesta a fost cel de-al treilea joc amical disputat de rosso-nerii reşiţeni, care au obţinut tot atâtea victorii. În precedentele două întâlniri, CSM Reşiţa a dispus acasă de Poli Timişoara, scor 3-1, şi s-a impus cu 2-1 pe terenul formaţiei CSM Deva.

foto: Miruna Mihancea