Cea mai recentă etapă disputată în Liga a IV-a Caraş-Severin la fotbal a consemnat un frumos succes al echipei CSO Anina, dar şi un moment de neuitat pentru antrenorul Nelu Badea. Inimosul tehnician continuă la seniori munca începută acum câţiva ani cu juniorii grupării Viitorul.  Aflat la comanda unui lot foarte tânăr, cu o medie de vârstă de numai 19 ani, principalul Aninei mai are multe de pus la punct. Iar atunci când sfaturile de pe margine nu sunt de ajuns, Nelu Badea e gata să recurgă la puterea exemplului personal! S-a întâmplat la recenta deplasare de la Prigor, acolo unde fostul fotbalist a luat ghetele din cui şi a schimbat soarta jocului. O poveste frumoasă şi o dublă satisfacţie pentru antrenorul Aninei, care a avut bucuria de a fi coechipier cu fiul său, portarul Ciprian Badea.

„Pur şi simplu a fost ceva de vis, cred că fiecare dintre noi, foştii fotbalişti, visăm să ne reîntoarcem pe terenul de fotbal, şi nu oricum, ci la fel cum am părăsit terenul, în plină glorie, aşa să şi revenim. A fost un concurs de împrejurări: am condus la pauză cu 1-0, cu o mulţime de ocazii ratate de jucătorii mei, apoi gazdele au întors scorul, 2-1, şi atunci m-am hotărât, deşi nu eram deloc pregătit, să intru pe teren. A fost o revenire superbă din toate punctele de vedere. Am intrat în minutul 70, la scorul de 2-1, când nu mai aveam ce pierde şi a fost cu noroc. La prima fază periculoasă am reuşit să marchez golul egalizator. După vreo 10 minute am dat pasă de gol pentru 3-2 şi am contribuit chiar şi la golul de 4-2. Un alt vis a devenit realitate, acela de a juca alături de fiul meu, portarul Ciprian Badea. Mai mult decât atât, la golul trei remarc că a fost întâi o intervenţie foarte bună a lui Ciprian – putea să fie 3-2 pentru gazde – a respins o minge foarte grea, iar din respingerea aceea a pornit faza golului nostru. Ca fost fotbalist şi părinte, cred că nu există bucurie mai mare ca aceea de a juca alături de copilul tău”, a spus Nelu Badea.

Deşi a demonstrat că încă mai ştie cu mingea, Nelu Badea rămâne dedicat misiunii de antrenor al echipei CSO Anina. O formaţie aflată în reconstrucţie, care se bucură de sprijinul Primăriei oraşului şi al unor sponsori iubitori de fotbal. Demn de remarcat e şi faptul că echipa are din nou suporteri, şi nu doar acasă: la meciul de la Prigor au fost prezenţi aproximativ 50 de microbişti din Anina, care şi-au încurajat în permanenţă favoriţii.