[AUDIO] Din pasiune pentru fotbal. ACS Mundo se pregăteşte pentru provocările din 2021

Clubul ACS Mundo, una dintre cele mai active grupări din fotbalul juvenil cărăşean, lasă în urmă un an dificil şi se pregăteşte cu ambiţii mari pentru startul în 2021. Antrenamentele reîncep săptămâna aceasta, iar oficialii clubului speră ca noul an să reaşeze activitatea fotbalistică pe un făgaş normal şi din punct de vedere competiţional. Cum a fost anul 2020 şi care sunt planurile clubului ACS Mundo pentru 2021 ne-a dezvăluit managerul administrativ Nicu Belcea.

“A fost un an greu, un an urât, aş putea spune, chiar dacă nu sună prea plăcut. Până la urmă, bucuria copiilor o reprezintă competiţia, campionatele, turneele, care au dispărut din cauza pandemiei. A fost un an greu pentru că nici antrenamentele nu le-am putut efectua o bună perioadă. Copiii au fost nevoiţi să stea izolaţi o perioadă lungă, iar după ce am început antrenamentele s-a făcut simţită şi o oarecare frică de a ieşi din case. Din acest punct de vedere, şi activitatea clubului nostru a fost, ca să spun aşa, puţin strangulată, dar unde există pasiune nu are cum să moară flacăra, şi iată-ne în 2021, înainte de reînceperea activităţii. A fost un an în care baza noastră principală, fostul teren Arsenal, a intrat în conservare, deoarece, după cum bine se ştie, în luna ianuarie a anului trecut Primăria Reşiţa a reuşit să obţină o finanţare de 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea întregii baze sportive. Automat, investiţiile planificate de clubul nostru nu-şi mai aveau rostul, deoarece practic se rade totul şi se pleacă de la zero. Ne-am reorientat către baza sportivă de la Măureni, unde avem un nucleu foarte bun de copii, iar primarul Brian Filimon este un pasionat al fotbalului, chiar un fotbalist încă activ. Ne-a susţinut şi ne-am reorientat oarecum către baza sportivă de la Măureni. Din păcate, ca minusuri, pe lângă activitatea perturbată aş putea adăuga faptul că o parte dintre copii, la fel ca la alte cluburi, au abandonat sportul de performanţă, iar numărul copiilor a scăzut puţin în toate centrele noastre. Sperăm ca, odată cu începerea şcolilor şi după ce pandemia va intra pe o pantă descendentă, copiii să revină către sport, către mişcare. Ca o parte pozitivă, aş vrea să remarc cooptarea managerului clubului nostru, Lucian Dobre, în Consiliul Local Reşiţa. Munca lui şi a echipei lui a fost apreciată, şi ne bucurăm pentru acest lucru. Sperăm ca, din noua postură, el să facă cât mai multe pentru oraş, şi implicit clubul nostru să se poată dezvolta aşa cum ne dorim”, a spus Nicu Belcea.

În privinţa antrenamentelor cu grupele de copii, managerul administrativ al grupării ACS Mundo a precizat că şedinţele de pregătire vor fi reluate cu toată atenţia la măsurile restrictive impuse ca urmare a pandemiei.

“Ne-am planificat să începem în grupuri restrânse, afară, pe terenul de la Arsenal şi pe terenul de la Măureni, bineînţeles cu respectarea tuturor normelor de prevenţie. În momentul de faţă avem patru centre: cele principale de la Reşiţa, unde de pregătirea copiilor se ocupă Lucian Dobre şi Cristian Chitucea, alături de ei fiind şi Doru Ursu, care s-a alăturat clubului nostru în decembrie anul trecut. Chiar dacă este un binecunoscut mărşăluitor cu performanţe în acest domeniu, Doru are o specializare pe fotbal, iubeşte fotbalul şi copiii. Ne-am bucurat că s-a alăturat proiectului nostru. Bineînţeles,  ne bucurăm că îl avem şi pe Lucian Popa, care a revenit alături de noi după o perioadă de inactivitate impusă de probleme de sănătate în familie. De zona Bocşa-Măureni se ocupă tot Lucian Dobre, asistat de Cristian Chitucea şi Lucian Popa. Centrul de la Teregova şi-a oprit momentan activitatea, deoarece, din păcate, aici nu am reuşit să mişcăm puţin lucrurile pe partea administrativă. Terenul de acolo nu a beneficiat deocamdată de îmbunătăţirile care au fost solicitate la început şi pe care ne bazam. Aşteptăm ca, odată cu începerea primăverii, să se mişte şi acolo lucrurile, şi să beneficiem de condiţii acceptabile pentru a reîncepe activitatea şi la Teregova. Ca o paranteză, noi am dat anul trecut ca sigură deschiderea unei filiale la Băile Herculane. Ne-am înţeles cu autorităţile locale să ne sprijine pe partea de logistică, teren şi sală, am găsit inclusiv un profesor de sport foarte inimos, dar, din cauza valului doi de coronavirus din toamna anului trecut, am fost nevoiţi să amânăm pentru primăvara acestui an. Speranţele noastre legate de 2021 ar fi în primul rând să reînceapă competiţiile. De asemenea, intenţionăm să deschidem filiale în alte două oraşe din judeţ. Suntem în discuţii cu autorităţile locale din oraşele respective. Practic, vrem să avem acoperire în tot judeţul şi vrem să descoperim tot ce este mai bun. După cum se ştie, din judeţ au apărut fotbalişti foarte buni, care au ajuns inclusiv la echipa naţională”, a mai spus oficialul clubului ACS Mundo.

Prima competiţie din 2021 la care ACS Mundo speră să participe cu câteva echipe este Cupa Campionilor – un amplu turneu de fotbal juvenil, care va fi organizat la Braşov în perioada 1-5 februarie.

De același autor

Related Articles