Meci fără istoric şi fără mari emoţii pentru maramureşenii de la Recea, care au făcut astăzi instrucţie cu rosso-nerii reşiţeni. CSM Reşiţa a început din nou cu handicapul unui gol primit devreme: în minutul 2, Alin Burdeţ a marcat cu capul primul gol al întâlnirii. Rosso-nerii au alergat în zadar, au pierdut cele mai multe dueluri şi au părut neputincioşi în faţa unor adversari puternici şi surprinzător de tehnici, chiar şi pe terenul imposibil de la Recea. Gazdele şi-au majorat avantajul în minutul 36 prin Marius Coman, care a stabilit astfel şi scorul primei reprize. Cele cinci schimbări regulamentare efectuate de Alin Minteuan la pauză n-au adus, din păcate, niciun plus în jocul echipei reşiţene. Formaţia maramureşeană a dominat în continuare şi şi-a majorat treptat avantajul până la un incredibil 6-0! Coman (min.53), Mărieş (min. 62), Micaş (min. 82) şi Batin (min. 90) au desăvârşit o victorie categorică a celor din Recea, în faţa unei echipe reşiţene depăşite la toate capitolele.  Aşa cum se anticipase, terenul a fost deplorabil, dar acest fapt nu poate scuza evoluţia sub orice critică a rosso-nerilor; ambele echipe au jucat pe acelaşi gazon, iar gazdele au făcut-o chiar foarte bine. Preşedintele CSM-ului, Cristian Bobar, s-a declarat şocat de rezultat şi a anunţat că se vor lua măsuri drastice.

„Da, este un dezastru ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar fotbalul este fotbal şi trebuie să ne revenim din acest şoc. Astăzi, eu cel puţin, am un şoc la ceea ce s-a întâmplat. Vor fi luate cele mai drastice sancţiuni financiare, în primul rând faţă de jucători, pentru modul cum s-au prezentat la un meci de fotbal, fără respect faţă de meseria lor. Se va aplica un regulament de ordine interioară foarte clar şi vor fi luate cele mai drastice sancţiuni pe care le-am dictat eu vreodată în calitate de director executiv. Nu pot să-mi explic cum aceiaşi jucători, cu acelaşi antrenor, au făcut rezultate foarte bune la sfârşit de tur şi în jocurile amicale, iar astăzi să fim pur şi simplu o echipă îngenuncheată”, a declarat şeful din Valea Domanului.

Despre o înfrângere ruşinoasă a vorbit la final şi antrenorul Alin Minteuan:

„Felicitări băieților de la Recea pentru atitudine și modul în care s-au dăruit pentru a câștiga fiecare meci. Știam lucrul acesta, le-am spus și băieților mei că Recea se sacrifică foarte mult pentru fiecare victorie, a făcut-o și azi și pe merit au câștigat, până la urmă scorul nu mai are importanță. Pentru noi este rușinos, este rușinos de la începutul acestui mini-retur, nu reușim să ne revenim nicicum, probabil va trebui făcută o schimbare, clar că jucători nu poți să aduci în acest moment deci probabil va fi o singură soluție. Dar vom vedea, o să discut și cu conducătorii și vom vedea ce vom face, pentru că în ritmul acesta ne ducem rău de tot. Întotdeauna contează primul gol, problema e că noi la fiecare meci luăm gol de genul acesta. Am cerut concentrare, determinare, atitudine, dar din păcate rămân doar la statutul de vorbe, faptele cam puține. Calitate individuală la jucători există, dar, din păcate, cea colectivă, nu. E clar că unele greșeli ne fac în permanență să începem de la 0-1, nicicum nu reușim să depășim acest lucru. Până și astăzi am greșit la fel, bine, au fost multe situații în care adversarul ne-a fost net superior. Problema e nu că nu marcăm gol, problema e că luăm gol, o echipă care primește gol trebuie să aibă individualități foarte mari ca să revină. E o situație grea, foarte grea, și am anticipat-o de la primul meci, de la Csikszereda. N-am fost suficient de băgat în seamă, acum consecințele sunt cele pe care le vedeți”, a declarat antrenorul Alin Minteuan, principalul rosso-nerilor.

Fotbal Comuna Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas, Micaș (cpt.), Akhmatov, Mărieș, Fica, Văsălie, M. Coman. Rezerve: Bota – Ant. Lung, Potcoavă, Chinde, Batin, Gal, Brata, Szecui, Lihet.
Antrenor: Florin Fabian

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Sălcianu, Dumitraș, L. Acka, Breșneni (cpt.), Rob. Boboc, Dat, N. Popescu, Cristodulo, Al. Dulca. Rezerve: Zimmermann – Al. Sima, Visnkovs, Matiș, Chera, Astafei, Danci, Ad. Ilie, Brînzan. Antrenor: Alin Minteuan

În ultima etapă a sezonului regulat, pe 27 martie, CSM Reşiţa va primi acasă replica formaţiei FCU Craiova 1948.

foto: ACSF Maramures Recea