Liga a III-a de fotbal programează în acest weekend jocurile etapei cu numărul 13. În seria a 7-a, derbiul rundei se joacă în Valea Domanului: liderul CSM Reșița primește replica ocupantei locului secund, CSM Deva. Dacă distanța din clasament e de o singură poziție, la punctaje rossonerii sunt mult peste adversarii din județul Hunedoara. Neînvinsă în actualul sezon, CSM Reșița are 34 de puncte, în timp ce gruparea din Deva a adunat doar 25. Ambițiile oaspeților vor fi mari, dar rossonerii  trebuie să păstreze ritmul bun până la pauza de iarnă, spune antrenorul Dan Alexa.

„Întâlnim o echipă foarte agresivă, o echipă care-și va vinde foarte scump pielea, dar noi suntem în grafic. Ca rezultate, avem doar un egal, plus că am crescut ca joc. Sunt fotbaliști care evoluează foarte bine și trebuie să menținem ritmul până în iarnă. Apoi urmează acea perioadă de pregătire pentru playoff și meciurile de baraj. Pentru că ar fi foarte greu să mai pierdem barajul la diferența asta de puncte. Până acum echipa a arătat motivație, a câștigat 11 meciuri și a făcut doar un egal cu Pandurii, dar nu ne mulțumim cu asta, nu pot să accept zona de confort. Vreau să câștigăm toate meciurile, dar pentru mine este important și cum o facem”, a declarat Dan Alexa, principalul din Valea Domanului.

În aceeași etapă, ocupanta locului trei, Voința Lupac, merge după trei puncte la codașa Aurul Brad. „Croații” au 24 de puncte, iar un succes la Brad, coroborat cu o victorie a Reșiței, ar urca formația din Lupac pe locul doi al clasamentului – o performanță deosebită pentru o echipă aflată la primul sezon în Liga a III-a. Cealaltă grupare cărășeană, Progresul Ezeriș, va încerca să scoată un rezultat pozitiv la Viitorul Șimian, echipă cu care este vecină de clasament. Progresul ocupă locul 5 cu 15 puncte, iar Viitorul se află pe 6, cu 13 puncte în cont. Cu o victorie sau un egal, ezerișenii se mențin pe poziția a 5-a. Toate partidele se vor disputa sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 14.00.

foto: Zoli Bagosi