[FOTO-AUDIO] CSM Reşiţa – Voinţa Lupac, meci încrâncenat în Valea Domanului! Mediop, gol de trei puncte în prelungiri

În Liga a III-a de fotbal, derbiul cărăşean dintre CSM Reşiţa şi Voinţa Lupac a avut de toate: spectacol în teren, faze controversate, două galerii micuţe, dar foarte vocale, şi un final incendiar. Gazdele din Valea Domanului au dominat teritorial, dar Voinţa n-a rămas datoare la capitolul ocazii. Ambele formaţii au ratat şanse mari de-a lungul primei reprize, care a consemnat un joc dinamic şi bărbătesc. În minutul 56, Voinţa a rămas în 10 oameni, după ce ex-reşiţeanul Cristi Danci a fost eliminat la două galbene. Raportul de forţe s-a schimbat, iar Reşiţa a dominat cvasi-total ultima parte a meciului. Reduta croată a rezistat eroic până în al 5-lea minut al prelungirilor, când Mediop a reuşit golul care păstrează CSM Reşiţa pe un parcurs fără greşeală. La final, Dan Alexa şi-a felicitat elevii pentru victorie, dar a recunoscut că nu e mulţumit de jocul prestat de rossoneri.

“Ne așteptam la replica Lupacului. Din păcate, am intrat foarte «moi» în joc. Ne lipsesc meciurile tari și trebuie să vedem cum găsim o soluție să jucăm amicale tari în timpul săptămânii cu echipe superioare nouă, din punct de vedere valoric. Veneam după șase victorii, am simțit o relaxare la jucătorii noștri, lucru pe care eu nu pot  să-l permit. O replică foarte dârză a Lupacului, s-au bătut pentru fiecare minge. Dar, pe lângă gol, mai ales în repriza doua, cred că am ratat trei-patru situaţii mari. Când câștigi în ultimul minut, nu poți decât să fii fericit, dar trebuie să trag un semnal de alarmă, nu mi-a plăcut echipa mea, au tratat jocul ușor și asta s-a văzut în prima repriză. Legat de arbitraj, cred că am avut și noi penalty în minutul 90, dar una peste alta, cred că a fost un arbitraj echidistant, și cu bune, și cu rele. Dar, repet, n-am avut ritm, am jucat lent, am crezut că totul vine de la sine. Pe undeva e normal, pentru că venim după șase victorii și după un joc foarte bun cu Ezeriș. Până la urmă, felicit echipa, cred că suntem singura echipă de Liga a III-a din România care n-a pierdut vreun punct. Au meritele lor. Vreau să felicit şi Lupacul, pe Boşco, pentru replica dată, s-au bătut pentru fiecare minge. Voința Lupac este o echipă care, din punctul meu de vedere, merită să fie în play-off”, a declarat Dan Alexa.

De cealaltă parte, antrenorul Voinţei, Boşco Vişatovici, şi-a felicitat jucătorii pentru efort şi ambiţie. Arbitrajul a lăsat însă de dorit, a apreciat antrenorul principal al croaţilor.

“Toată săptămâna am pregătit jocul şi eu zic că s-a văzut şi pe teren. Ne-am vândut scump pielea (…) vreau să felicit în primul rând echipa mea pentru dăruire, pentru efort, pentru ce au demonstrat azi în 95 de minute. Din păcate, am luat gol pe final. Vreau să felicit şi echipa gazdă, care cred că merită primul loc, să dea Dumnezeu să promoveze în Liga a II-a, dar la noi la echipă 80% dintre fotbalişti sunt copiii Reşiţei şi nu putem să ne batem joc în halul ăsta de jucătorii crescuţi de noi la Reşiţa. Mă refer la arbitraj. Numai eu ştiu cum ne chinuim, cum ne pregătim. (…) Cristi Danci este cel mai important jucător de la Lupac, are valoare şi o experienţă vastă. După ce a luat al doilea galben, am rămas în 10 oameni şi se pare că s-a văzut acest lucru în final. Dar eu sunt, nu mulţumit, foarte mulţumit de ceea ce au demonstrat azi elevii mei în cele 95-96 de minute cât a durat jocul.”

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Valentin Munteanu, Ion Vasluian, Amir Jorza, Marian Drăghiceanu, Ndiaye Mediop, Gakou Aboubacar. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Sima, Fota, Velcotă, Breșneni, Matiș, Staiculescu, Iana. Antrenor Dan Alexa.

Voința Lupac: Cătălin Căpățână, Vichente Marcu, Flavius Lucica, Dragoș Circa, Alexandru Coviț, Cristian Danci, Daniel Vădrariu, Flavius Cega, Andrea Săndescu, Emanuel Jinga, Alexandru Avramovici. Rezerve: Petruț, Zamfir, Mihaly, Jivan, Popa, Cărăușu, Dan, Gruia, Bărbulescu. Antrenor Boșco Vișatovici.

În etapa următoare, pe 16 octombrie, CSM Reşiţa se deplasează la Gilortul Tg. Cărbuneşti, iar Voinţa Lupac primeşte acasă replica formaţiei Viitorul Pandurii Tg. Jiu II.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles