CSM Reşiţa e lider în seria a 7-a a Ligii a III-a, după victoria obţinută astăzi în derbiul cu CSM Deva. Disputat pe arena Dacia din Orăştie, meciul din etapa a patra a adus faţă în faţă singurele echipe fără punct pierdut în primele trei runde, Deva având un minim avantaj la golaveraj. Inevitabil, duelul direct avea să strice aceste bilanţuri perfecte – iar Reşiţa a fost echipa care a reuşit să  continue seria victoriilor. După o primă repriză fără goluri, inspiraţia lui Mediop a rupt echilibrul întâlnirii. În minutul 58, atacantul senegalez şi-a croit drum prin flancul stâng al apărării adverse şi a marcat cu un şut din afara careului. Acelaşi Mediop a dat Devei lovitura de graţie în minutul 66: faultat în suprafaţa de pedeapsă, vârful Reşiţei a transformat penaltiul, trecându-şi în cont cel de-al cincilea gol stagional – şi a doua dublă, după aceea reuşită în jocul cu Aurul Brad. Trebuie spus că golul doi al Reşiţei a dat ceva emoţii suporterilor, pentru că mingea trimisă de Mediop a trecut prin plasa ruptă a porţii devene, ceea ce a creat câteva momente de confuzie. În ultimele 20 de minute, nici atacurile Devei, nici contrele Reşiţei n-au mai modificat tabela. CSM Deva – CSM Reşiţa scor final 0-2, şi rosso-nerii se instalează în fotoliul de lider al seriei a 7-a. Un succes important şi meritat, a declarat după joc antrenorul Dan Alexa.

„Am întâlnit o contracandidată de-a noastră, o echipă foarte solidă, foarte bine pregătită fizic şi organizată de Ştefan Nanu. Cred că a fost o victorie meritată, am controlat jocul. Pe lângă cele două goluri, am mai avut două situaţii bune de a înscrie. Am făcut un joc consistent. Îmi felicit jucătorii pentru că au avut determinare şi au jucat cum trebuie un astfel de meci. Urmează un meci cu Viitorul Pandurii, un meci pe care trebuie să-l câştigăm. Trebuie să legăm victoriile, pentru a ne consolida prima poziţie”, a spus Dan Alexa.

CSM Reşiţa: Micu – Fota, Rimovecz,  Ion. C, Bărboianu, Cioinac, Velcotă, Jorza, Munteanu, Vasluian, Mediop. Rezerve : Zimmermann, Avram, Aboubacar, Mura, Cristodulo, Breșneni, Ciubotaru, Sima, Stăiculescu. Antrenor Dan Alexa.

Celelalte două formaţii cărăşene joacă mâine, 18 septembrie. De la ora 17.00, Progresul Ezeriş primeşte vizita formaţiei Viitorul Şimian, iar Voinţa Lupac va fi gazdă în meciul cu Aurul Brad.