Federaţia Română de Fotbal a stabilit pentru fiecare eşalon clasamentele echipelor cu cele mai bune parcursuri în ultimul an calendaristic. La Liga a III-a, lider în topul performanţei este CSM Reşiţa, care şi-a făcut loc la vârf mai ales  graţie succeselor repurtate în toamnă, sub conducerea lui Dan Alexa. 14 victorii şi un egal are formaţia reşiţeană în prima parte a actualului sezon – iar pe întreg anul, rossonerii au realizat o medie de 2,86 puncte pe meci. Un loc care ne onorează, şi pe care CSM Reşiţa va trebui să-l confirme cu rezultate la fel de bune în partea a doua a sezonului, spune preşedintele Cristian Bobar.

„Dintre toate echipele de Liga a III-a, suntem pe locul I ca punctaj. Înseamnă că suntem echipa cu cel mai bun randament, ceea ce este foarte bine pentru noi, dar trebuie să continuăm şi în partea a doua a sezonului cu acest ritm. Sunt aproximativ 100 de echipe în Liga 3 și până acum cred că este o performanță frumoasă faptul că am reuşit să fim pe primul loc. Dar suntem abia la jumătatea sezonului și prea mult nu ne încălzeşte acest top. Totuşi, jucătorilor ar trebui să le dea confere un moral bun, astfel încât să mergem mai departe cu acelaşi randament”, a declarat şeful din Valea Domanului.

În clasament, CSM Reşiţa este urmată de Progresul Spartak, cu 2,78 puncte pe meci, şi Oţelul Galaţi, care are o medie de 2,43 puncte. Clasamentul celor mai bune 10 echipe de Liga a III-a este următorul:

Rossonerii stau bine şi în Campionatul Naţional Under 19. În topul eficienţei la această grupă de vârstă, CSM Reşiţa ocupă locul II, cu o medie de 2,6 puncte realizate pe meci. Lider e aici FC Argeş, cu 2,78 puncte, iar podiumul e completat de CSJ Ştiinţa Craiova, cu 2,57.

Foto: facebook CSM Resita U19

TOP 10 în Campionatul Naţional Under 19:

foto CSMR seniori: Zoli Bagosi