Rossonerii şi-au mai adus un fundaş central.

S-a încheiat vacanţa de iarnă şi pentru fotbaliştii din Valea Domanului. 24 de jucători s-au prezentat, luni după-amiază, la prima întâlnire din 2022. Antrenamentul, de pe terenul sintetic din Valea Domanului, n-a fost condus însă de Dan Alexa. Ceilalţi membri ai staff-ului au coordonat şedinţa de pregătire, deoarece principalul echipei se afla în ultima zi de carantină, după o minivacanţă efectuată peste hotare. Dan Alexa îşi va prelua de marţi, 18 ianuarie, responsabilităţile la echipă. Detalii despre lot şi despre programul pregătirii de iarnă a oferit presei preşedintele CSM-ului, Cristian Bobar:

Cristi Bobar

Doi jucători sunt învoiţi, este vorba despre Mediop, care va ajunge la Reşiţa chiar în această seară, şi Pedro Henrique, care, din păcate, a fost depistat pozitiv pe aeroportul din Brazilia şi va lipsi două săptămâni. La capitolul achiziţii, astăzi am semnat cu un fundaş central, pentru că aveam nevoie de un jucător pe acest post. Este vorba despre Antoniu Manolache, un fotbalist tânăr împrumutat de la Petrolul Ploieşti. El a fost şi căpitanul echipei Petrolul şi sper să ne ajute să ne atingem obiectivul anunţat – promovarea. 

Programul de iarnă este făcut, săptămânile acestea vor fi antrenamente la baza proprie. În 24 ianuarie vom avea un amical cu Buziaşul, iar pe 5 februarie vom întâlni Politehnica Timişoara, ambele partide urmând să se dispute la noi.  În data de 11 februarie vom pleca spre Antalya, unde vom mai disputa trei-patru meciuri amicale. Deocamdată nu am stabilit adversarii, vor fi acolo echipe din Rusia şi din alte ţăr, care încep mai târziu campionatele. Este posibil să jucăm şi cu o echipă de Liga a III-a din România; vor fi acolo Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, echipe care se bat, şi ele, la promovare. Am ales Antalya pentru că sunt condiţii bune acolo; vremea la noi este cum este, nu ne putem antrena pe iarbă, iar noi trebuie să pregătim totul ca şi cum am fi la Liga a II-a. Asta le-am spus şi jucătorilor, deşi sunt în Liga a III-a, ei nu simt acest lucru, deoarece condiţiile sunt de Liga a II-a, atât din punct de vedere financiar, cât şi ca infrastructură. Dar trebuie neapărat se ne atingem obiectivul.

Cantonamentul din Antalya va dura 10 zile. Ulterior, poate vom mai juca un amical, depinde de cât de mulţumit este Dan Alexa de echipă. Din lot au plecat deocamdată patru jucători: David Stăiculescu, Andrei Iana, Cătălin Ion şi Claudiu Matiş. Vom vedea dacă vom mai rezilia cu unul sau doi jucători. Dorim să aducem încă un fundaş central, vedem în câteva zile dacă se va concretiza transferul”, a declarat Cristian Bobar, preşedintele grupării CSM Reşiţa.

Iată lotul prezent la reunire: