[AUDIO] Colegii de la ACS Mundo, mândri de Lucian Dobre! Reşiţeanul pune umărul la redresarea Politehnicii Timişoara

Clubul ACS Mundo Reşiţa are din nou motive de mândrie: Lucian Dobre, fondatorul grupării care şi-a asumat misiunea depistării şi formării tinerelor talente din fotbalul cărăşean, este noul antrenor secund al formaţiei de Liga a II-a Politehnica Timişoara! Cooptarea sa în echipa tehnică a celor de la Poli este salutată de colegii şi prietenii de la Mundo, care îi urează mult succes  în această nouă etapă a carierei sale. Nicu Belcea, managerul administrativ al clubului reşiţean, a vorbit despre această numire şi despre schimbările care au avut loc la Mundo ca urmare a plecării lui Lucian Dobre:

“Noi suntem un club care dorim să creştem copii, dar iată că primul nostru transfer este al unui antrenor de la club. Lucian Dobre a primit o ofertă de la Liga a II-a şi, pentru binele lui şi al clubului nostru, a dat curs acestei oferte. Până la urmă, ne mândrim cu această realizare, cu faptul că municipiul Reşiţa dă un antrenor la acest nivel. Ce să vă spun, nici noi nu ne-am aşteptat, nici Luci nu s-a aşteptat, nu acesta era planul nostru. Dar toată munca pe care a depus-o de opt ani de zile la Mundo a fost recunoscută, oamenii de fotbal din ţară l-au apreciat pentru ceea ce face la Reşiţa. Prin eforturile lui proprii s-a promovat, ca să spun aşa, şi a primit această ofertă de la Poli Timişoara. În această săptămână, el conduce antrenamentele Politehnicii Timişoara, deoarece Nicolae Croitoru, antrenorul principal, este în staff-ul Naţionalei Under 19 şi este prins într-o acţiune cu această selecţionată. Discut zilnic cu Lucian Dobre, pentru că, până la urmă, clubul Mundo rămâne al lui. Strategia şi filozofia noastră rămân aceleaşi, echipa este formată şi noi ştim ce avem de făcut în continuare. Dar, pentru că Lucian Dobre a fost antrenorul echipei Mundo care evoluează în Liga a IV-a de seniori, a trebuit să-i găsim rapid un înlocuitor. Alegerea a venit natural: antrenorul secund Cristian Chitucea a fost promovat pe funcţia de antrenor principal.

Cristian Chitucea

El va fi ajutat de către colegii noştri din filiale, de Lucian Popa, George Chitucea, Ionuţ Lungocea şi ceilalţi. Toţi suntem alături de el. Cristi e un tânăr de 27 de ani pasionat de fotbal, posesor al licenţei C şi actualmente cursant al şcolii de antrenori. După cum se ştie, el a fost fotbalist şi arbitru, practic mănâncă fotbalul pe pâine. E pasionat, e implicat, îi place să înveţe şi e un perfecţionist. Eu, sincer să vă spun, îi prevăd un viitor strălucit, mai ales că are şi atuul tinereţii. Am mare încredere în el şi sunt convins că va ajunge un antrenor de succes în fotbalul românesc, nu doar în cel local. (…) Având în vedere că Lucian Dobre a plecat, am decis să cooptăm la filiala din Reşiţa un tânăr pasionat de fotbal, Flavius Riţa, fost jucător la Reşiţa şi Crişul Chişineu Criş. Vreo 12 ani a fost şi arbitru în judeţul Arad. Este un băiat tânăr, dornic să înveţe. Din această săptămână el a preluat o grupă de copii de la ACS Mundo. Pe această cale, îi dorim mult succes, să calce pe urmele lui Lucian Dobre şi a celorlalţi colegi. Vreau să ştie toată lumea că activitatea clubului nu va fi în niciun fel perturbată, că nu vom face rabat de la calitate şi de la principii”, a declarat Nicu Belcea.

De același autor

Related Articles