[ AUDIO] Atenţie la ACS Mundo Reşiţa! Juniorii lui Dobre au furnizat surpriza contra Banatului Ocna de Fier

ACS Mundo Reşiţa, cea mai tânără echipă din Liga a IV-a Caraş-Severin la fotbal, nu e o victimă sigură în campionat! Întărită şi cu câţiva fotbalişti experimentaţi, trupa de juniori aruncată în luptă de Lucian Dobre a reuşit o surprinzătoare victorie în fata Banatului Ocna de Fier, într-un meci restant din etapa inaugurală a competiţiei. Pe arena Mundo, oaspeţii au deschis scorul prin Roşu (min. 47), dar tinerii fotbalişti reşiţeni au întors rezultatul şi s-au impus cu 2-1, graţie golurilor reuşite de Mitu (min. 73, pen.) şi Cîrlugea (min. 84). O plăcută surpriză şi o victorie foarte importantă pentru moralul jucătorilor, spune Nicu Belcea, managerul administrativ al grupării ACS Mundo.

“Practic este al doilea meci împreună al acestor minunaţi copii. Avem norocul de a avea şi sprijinul a trei seniori cu suflet mare. Aici vreau să-i mulţumesc public în primul rând lui Cristian Chitucea, care este jucător, antrenor secund la echipa mare şi unul dintre antrenorii de la grupele mai mici. De asemenea, îi mulţumesc lui Benke Desideriu de la Bocşa, care are şi el băieţelul la noi de vreo doi ani de zile. Nu în ultimul rând, mulţumim goalkeeperului Marius Roşu de la Bocşa, care a evoluat pentru prima oară la noi şi căruia i se datorează în mare parte această victorie. Rezultatul este o surpriză, deoarece noi participăm în campionat inclusiv cu copii de 14 ani. Ne-am asumat nişte riscuri, dar până la urmă nu vrem să câştigăm trofee, dorim doar să oferim tineri fotbalişti de calitate echipelor de seniori. Şi, de ce nu, ne dorim să descoperim un nou Chivu. Succesul acesta ne bucură cel mai mult pentru moral. Să ajungi să ai o victorie cu o echipă bună, care are în componenţă şi foşti jucători de Liga a II-a sau a III-a, a fost o imensă surpriză. Până la urmă, diferenţa s-a făcut la pregătirea fizică. Din ce am observat, după minutul 60, cam toate echipele de Liga a IV-a au probleme din acest punct de vedere. Cu excepţia formaţiilor din Anina şi Oţelu Roşu, restul echipelor se întâlnesc la meciuri, dacă mai fac maximum un antrenament. Noi facem mult mai multe antrenamente. Şi atunci, chiar dacă suntem inferiori ca forţă fizică, putem câştiga după minutul 60, deoarece pe noi încă ne ţin bateriile”, a spus Nicu Belcea.

ACS Mundo a demonstrat în acest meci  că în fotbal nimic nu este imposibil, a spus secundul Cristian Chitucea, care a şi jucat alături de tinerii săi elevi.

“Ne bucurăm foarte mult pentru acest succes, am obținut prima victorie a noastră în Liga a IV-a, iar unul dintre golurile noastre a fost înscris de un copil născut în anul 2007. Copiii noștri au pus probleme adversarilor mai experimentați, au avut multe ocazii, iar cu ajutorul exprienței seniorilor, iată că am reușit și prima victorie. Ultima dată când am vorbit cu oameni de sport le-am spus că scorul de 11-2 din etapa trecută a fost unul mincinos, iar mulți se uitau reticenți la mine. Se pare că am avut dreptate și după câteva zile am demonstrat împreună cu acești copii minunați că nimic nu este imposibil. Ei se antrenează de aproximativ cinci luni împreună. Am avut în poartă un senior de această dată, dar pe parcursul meciului a intrat și portarul din etapa trecută, un junior de 14 ani. Este vorba despre Darius Poptelecan, care a intrat în ultimele minute și a reușit să țină scorul neschimbat până la fluierul final. După cum am tot spus, în acest moment rezultatul nu este important, dar este normal să vină și succesele în urma unei munci asidue. Sperăm să mai atragem copii la clubul nostru. Facem zilnic antrenamente, avem specialiști la echipă și sunt sigur că nu ne vom opri aici. Pentru noi urmează jocul de duminică, cu CSO Anina, este normal că ne dorim să câștigăm, dar nu ne vom abate de la principii. Cel mai important pentru noi este dezvoltarea copiilor și mai puțin scorul final. Drept urmare, în meciul cu Ocna au jucat toți fotbaliștii pe care i-am avut pe foaie. Deci, noi ne respectăm principiile chiar dacă rezultatul ne este favorabil sau nu. Ușor, ușor munca noastră va da roade. Totuși, norocul a ținut și cu noi, dar ăsta este fotbalul și mă bucură foarte mult atitudinea copiilor. Am avut și o lovitură de pedeapsă, iar un copil de la noi a ridicat mână că vrea să execute. Este vorba de Mitu Vlad, care a și înscris, el fiind născut în 2007. Îl felicit că a avut curaj, iar Cîrlugea, când a înscris golul al doilea, a driblat câțiva jucători, chiar și pe portar și a marcat cu poarta goală. Cred că suntem pe drumul cel bun și așteptăm copiii din județ să vină lângă noi. La jocul cu Ocna am avut în teren trei fotbaliști în vârstă de 14 ani”, a declarat Cristian Chitucea, jucător și antrenor secund al celor de la Mundo.

ACS Mundo: 12. Roșu Marius, 28. Maeru Dragoș , 25. Benke Desideriu, 20. Stanciu Andrei, 2. Schmidt Iulian, 4. Cîrlugea Alexandru, 15. Crăciun Darian, 7. Caldăraș Alexandru, 9. Pascu Damian, 5. Podină Marcus și 17. Chitucea Cristian. Rezerve: 77. Poptelecan Darius, 11. Tomoioagă Ionuț, 19. Tirean Adrian, 15. Mitu Vlad, 3. Mocanu Daniel, 8. Boncza Denis. Antrenor Lucian Dobre.

În etapa a III-a a Ligii a IV-a Caraș-Severin, ACS Mundo va juca din nou acasă. Duminică, 26 septembrie, de la ora 11:00, reşiţenii vor primi vizita formaţiei CSO Anina.

De același autor

Related Articles