Echipa de fotbal ACS Progresul Ezeriş va evolua pentru al doilea an consecutiv în eşalonul III al fotbalului românesc! Dubla de baraj cu Dunărea Calafat, campioana Ligii a IV-a din Dolj, a programat în această după-amiază returul de la Caransebeş, care a fost câştigat fără drept de apel de formaţia lui Constantin Arbănaş. Încurajată de o galerie inimoasă, formaţia Progresul a dominat jocul şi s-a impus cu 3-0, astfel că dubla de baraj s-a încheiat cu scorul general de 4-1 în favoarea cărăşenilor. În returul de la Caransebeş, Alexandru Giurică a marcat două goluri (min. 11, 57), iar Victor Lolea a închis tabela (min. 80, penalty). Un deznodământ firesc, a apreciat după meci Cristian Şodâncă, preşedintele Progresului Ezeriş:

„Progresul Ezeriş rămâne acolo unde trebuie şi acolo unde îi este locul, în Liga a III-a. A fost în mare parte un retur aşa cum ni l-am dorit, deşi  în multe momente parcă presiunea a apăsat un pic pe umerii băieţilor. Dar a fost bine, am avut ocazii, am reuşit să marcăm de trei ori şi mai puteam să marcăm. Un joc bun şi, până la urmă, echipa mai bună a reuşit să câştige şi să rămână în Liga a III-a. O să vedem ce ne aşteaptă de la anul. Deocamdată ne bucurăm de această reuşită şi aşteptăm să vină banii, vorba băieţilor. Privind în urmă, aş putea să spun că a fost un sezon ciudat, atipic, în care am avut destule probleme, şi de sănătate şi din alte puncte de vedere. Ca să spun aşa, a fost un sezon de încercare, un sezon în care băieţii au reuşit să acumuleze cât de cât  experienţă, pentru că această experienţă şi această maturitate s-a văzut şi astăzi în joc, împotriva unor adversari care vin din altă ligă. Sunt câteva plusuri, bineînţeles că sunt şi minusuri, o să le corectăm şi o să facem să fie mai bine la anul. Am vrea să felicităm şi Lupacul pentru promovare, am auzit că au reuşit să câştige şi ei, va fi un campionat în care ne vom întâlni şi cu CSM Reşiţa, şi sper eu că vom reuşi să ne ajutăm unii pe alţii”, a declarat Cristian Şodâncă, şeful grupării Progresul Ezeriş.

Progresul Ezeriş: Cristian Birăescu, Ionuţ Mărgan, Narcis Plută, Sergiu Rimovecz , Robert Dalea, Emanuel Jinga , Alex Giurică, Ioan Derbac, Takenori Kawagoe, Marian Musteţa, Liviu Străin. Rezerve: Luis Spânu, Dănuţ Drăgoi, Victor Lolea, Marius Musteţa, Păunel Secula. Antrenor: Constantin Arbănaş.