Echipa de fotbal feminin ACS Banat Girls Reşiţa încheie un an complicat, cu suişuri şi coborâşuri parcurse într-un veritabil carusel al emoţiilor. Dincolo de victorii şi eşecuri, 2020 va rămâne un punct de referinţă în scurta istorie a clubului – pentru că e anul în care fetele din Banat au promovat pe prima scenă a fotbalului feminin din România. Debutul în Liga I n-a fost unul fulminant, dar antrenorul Daniel Amariei e convins că lucrurile se pot îndrepta.

A fost un an neaşteptat pentru toţi; noi nu ne putem plânge, pentru că acest an ne-a adus o promovare în Liga I. Ne-am pregătit pentru promovare, dorind să o obţinem pe teren, dar pandemia ne-a făcut un cadou, ca să spun aşa, şi am promovat puţin mai repede. Noi ne-am fi dorit să obţinem pe teren această promovare, nu mai aveam nevoie de foarte multe puncte. Am început primul sezon de Liga I foarte bucuroşi că ne-am întors pe iarbă, doar că nu am putut să ne bucurăm împreună cu întreg lotul la primele trei etape, deoarece am avut şi nişte probleme cu COVID-ul. Nu a fost un parcurs aşa cum ne aşteptam, ne doream mai multe puncte şi mai multe victorii. Atmosfera la echipă a şi avut de suferit din cauza asta, deoarece fetele erau obişnuite din ligile inferioare să meargă din victorie în victorie, iar acum au venit din păcate multe înfrângeri. Am reuşit la un moment dat să legăm două victorii, apoi a urmat iar o serie de înfrângeri. Cred că nu valoarea lotului a fost problema, ci lipsa de experienţă.(…) Am făcut o analiză împreună cu întreg staff-ul, să vedem ce mai putem îmbunătăţi, să încercăm să mai aducem nişte fete la echipă, deoarece noi am suferit destul de mult din cauza problemelor de lot, mai ales în ultimele etape. Acum, în play-out, ne aşteaptă 10 meciuri cu echipe de valori apropiate. Vă daţi seama, ne dorim şi sperăm să câştigăm play-out-ul. Noi ne gândim să nu retrogradăm, deoarece suntem la limită, acolo, şi sperăm să creştem de la sezon la sezon”, a declarat, la momentul bilanţului, antrenorul Daniel Amariei.

Deocamdată, fotbalistele reşiţene se află în vacanţă, pregătirea urmând a fi reluată anul viitor. Partea a doua a sezonului va debuta probabil în jurul datei de 20 martie. ACS Banat Girls a încheiat prima parte a campionatului pe locul 10, din 12 formaţii participante la întrecerile Ligii I. Fotbalistele din Reşiţa vor continua competiţia în play-out, obiectivul echipei fiind menţinerea în primul eşalon.