[AUDIO] ACS Banat Girls, învinsă în ultimul meci al toamnei. Reşiţencele au cedat pe terenul formaţiei Universitatea Alexandria

Liga I de fotbal feminin a programat săptămâna aceasta jocurile ultimei etape din 2020. Din păcate, formaţia reşiţeană ACS Banat Girls a încheiat anul cu o înfrângere, suferită pe terenul Universităţii Alexandria. Fetele din Banat au ţinut aproape timp de o repriză, gazdele reuşind desprinderea abia în partea a doua a jocului. Partida din etapa a 11-a s-a încheiat cu scorul de 7-3 (3-2) în favoarea fetelor din Alexandria. Golurile formaţiei reşiţene au fost marcate de Adelina Ion, autoare a unei duble, şi Nicoleta Lazăr. Bilanţul primei părţi a campionatului este unul modest pentru nou-promovata din Banat: cu 6 puncte în cont, reşiţencele ocupă locul 9, ceea ce înseamnă că vor lupta anul viitor în grupa play-out. Până atunci însă urmează o pauză competiţională în care lotul va suferi modificări, anunţă antrenorul Daniel Amariei.

„Pe alocuri am arătat chiar bine în această partidă. Unele fete şi-au dat tot interesul, altele nu s-au ridicat la nivelul partidei şi s-a văzut în final, când scorul a luat amploare. Vom vedea cu fete mergem mai departe, deoarece în play-out ne dorim să ne întărim lotul şi totodată să reziliem nişte contracte cu anumite jucătoare care probabil nu s-au ridicat la nivelul aşteptat. Din acest motiv am şi vrut să rulez toate fetele în acest joc, să mă conving 100% că sunt anumite fete care nu au ce să caute în lotul nostru. Nu ştiu dacă vom lua însă aceste decizii până nu vom aduce alte fete, pentru că este greu să facem transferuri în Liga I de fotbal feminin. Fetele nu prea vor să vină la Reşiţa. Nu avem cu ce să le atragem, ştiţi că nu excelăm pe partea financiară. Ca nivel de echipă, de asemenea, nu cred că îşi doresc fete din play-off să vină să joace la noi în play-out, aşa că va fi un pic mai greu. Dar ne dorim să ne întărim, să începem o reconstrucţie, deoarece noi am mers pe ideea că, dacă am promovat cu lotul ăsta, să le dăm o şansă jucătoarelor care au dus greul până în momentul de faţă. Doar că este un alt nivel, un nivel la care nu mai merge să păcălim fotbalul, ca să spun aşa”, a declarat, după ultimul meci, antrenorul reşiţean Daniel Amariei.

ACS Banat Girls: Margarita Panova, Stefanija Roksa, Nicoleta Lazăr, Violeta Mitsul, Lidia Căuni, Elena Ruvilă (c), Denisa Burdan, Daria Muntean, Rebeca Ursachi, Adelina Ion, Roxana Rotaru. Rezerve: Francesca Kovacs, Paula Muntean, Mădălina Gânju, Daiana Crăciun, Natalija Bozilovic.

După acest meci, lotul reşiţean intră în vacanţă, pregătirea urmând să fie reluată probabil la începutul lunii februarie. Reunirea va fi stabilită în funcţie de data de start a competiţiei din primăvară.

foto: Miruna Mihancea