Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat un atac dur la adresa Ligii Profesioniste de Fotbal. În cursul unei conferinţe de presă, şeful federaţiei a vorbit despre proiectul implementării arbitrajului video, insistând pe sumele deloc mici necesare pentru introducerea acestui sistem în fotbalul românesc. În acest context, Burleanu a declarat că suspectează Liga de interese ascunse în legătură cu arbitrajul VAR.

„Deşi FRF acoperă cheltuielile cu pregătirea arbitrilor, în cuantum de aproximativ 500.000 de euro, palavragiii de la LPF îşi doresc să își asume acest proiect. Ei au solicitat să-şi asume managementul implementării VAR, deși LPF nu acoperă niciun leu în acest proiect. Altfel spus, LPF vrea să conducă arbitrajul românesc pe banii Federaţiei Române de Fotbal. Îi suspectez chiar că vor un control pe arbitraj, pe care să îl tranzacționeze în avantajul și în interesul vreunui club, așa cum există astăzi suspiciuni că o fac la nivelul comisiilor jurisdicționale. Mesajul nostru este ferm: dacă Liga nu va recunoaște autoritatea CCA, atunci FRF nu va mai acoperi niciun cost pentru implementarea VAR în Liga 1″, a declarat Răzvan Burleanu.

Burleanu a adăugat că, în cazul în care Liga nu-şi va schimba poziţia în privinţa implementării proiectului, Federaţia se va ocupa de introducerea sistemului VAR numai în competiţia pe care o organizează, şi anume Cupa României.