Apelul și cererea de suspendare a sancțiunii Universității Craiova, respinse de UEFA

 Atât apelul, cât şi decizia de suspendare a executării sancţiunii dictate împotriva echipei de fotbal Universitatea Craiova de a juca fără spectatori următoarele trei meciuri europene au fost respinse de către Comisia de Apel a UEFA, a anunţat, miercuri, clubul din Bănie, citat de Agerpres.ro

Clubul precizează că ”toţi cei care şi-au achiziţionat pachete de bilete pentru meciurile cu AEK Atena şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe vor primi banii înapoi integral şi, în plus, vor avea biletul gratuit la meciul cu Sepsi. Returnarea banilor se poate face oricând în următoarele 30 de zile la magazinele oficiale ale Ştiinţei, precum şi la casele de bilete în cadrul programului zilnic. Cei care au achiziţionat bilete doar la meciul cu AEK Atena vor primi, de asemenea, banii înapoi”.

Clubul Universitatea Craiova a fost sancţionat luni să dispute trei meciuri cu porţile închise în cupele europene, luni, de către Comisia de Disciplină a UEFA, în urma incidentelor de la partida cu Honved Budapesta, sancţiunea pentru al treilea meci urmând să fie efectuată doar în cazul unei recidive într-o perioadă de probaţiune de doi ani. Clubul a fost amendat şi cu suma de 60.000 euro.

Comisia de Disciplină a forului continental a găsit clubul vinovat de mai multe încălcări ale regulamentelor: aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte, deficienţe de organizare, comportament rasist al spectatorilor, incidente provocate de spectatori.

Şi Honved va fi judecată de Comisia de Disciplină a UEFA, pe 22 august, pentru comportament inadecvat al echipei, incidente provocate de suporterii săi şi comportament rasist.

În min. 119 al meciului dintre Universitatea şi Honved, din manşa secundă a turului al doilea preliminar al Europa League, la scorul de 0-0, în careul echipei maghiare au izbucnit incidente între jucătorii celor două echipe, care s-au îmbrâncit reciproc, iar o petardă a explodat în apropierea arbitrului, care a căzut la pământ ţinându-se de cap, fiind lovit şi de un obiect. Arnold Hunter s-a prăbuşit la pământ, iar medicii au intervenit imediat, pe teren intrând şi ambulanţa.

Deşi iniţial părea că Arnold Hunter va fi transportat la spital, acesta şi-a revenit după aproximativ 6 minute. El s-a ridicat şi a discutat mai multe minute cu asistenţii, cu al patrulea oficial şi cu observatorii UEFA, apoi a acordat două cartonaşe galbene lui Bence Batik şi Carlos Fortes. Albanezul Kamer Qaka, care l-a bruscat dur pe Batik, nu a primit nicio sancţiune, el nefiind observat de arbitru, aflat la pământ în momentul infracţiunii.

Meciul a fost reluat după o întrerupere de circa 32 de minute de către arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson, care l-a înlocuit pe Hunter. După câteva secunde, Robinson a fluierat finalul partidei, iar apoi s-a continuat cu loviturile de departajare.

Universitatea s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League, joi seara, după ce a învins-o pe Honved Budapesta cu scorul de 3-1, la loviturile de departajare, pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, în manşa secundă a turului al doilea preliminar.

Universitatea o întâlneşte joi pe AEK Atena, de la ora 19:15, pe pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, în prima manşă a turului al treilea preliminar.

sursa foto: Agerpres.ro