Antrenorul lugojean Cosmin Petruescu revine pe banca unei echipe din eșalonul secund

Echipa de fotbal din Liga a III-a aparținând Clubului Sportiv Municipal Lugoj s-a despărțit de antrenorii Cosmin Petruescu-principal, Claudiu Jivulescu-secund și Sorin Micșa-antrenor portari, care în ultimele patru sezoane competiționale au condus destinele grupării de pe Timiș în eșalonul trei.

Sub coordonarea acestora, CSM Lugoj a contabilizat un bilanț onorabil în Liga a III-a clasându-se de două ori pe locul III, în edițiile 2014-2015, 2016-2017 și o dată pe locul patru  în sezonul 2017-2018.

După două proiecte , de câte două sezoane fiecare, staff-ul tehnic coordonat de Petruescu a pus punct activității de la CSM Lugoj, în liga a treia, chiar dacă în ultimii doi ani, în ciuda unor mari probleme financiare, echipa lugojeană a ținut stindardul aproape de locurile din fruntea clasamentului.

Din sezonul următor antrenorul Cosmin Petruescu, născut în 1977, care a reușit să promoveze pe Auxerre Lugoj în 2006 și pe AC Recaș în 2012, în a doua divizie valorică a țării, revine în eșalonul doi și va conduce formația suporterilor ASU Poli Timișoara, în liga secundă (al treilea sezon), din postura de principal.

Deși nu și-a pus încă semnătura pe hârtie, în prezent fiind într-o deplasare la București, unde participă la cursurile de antrenori pentru licența Pro, lugojeanul susține că are un acord verbal serios cu formația de pe Bega, unde urmează să fie instalat oficial pe banca tehnică, la începutul lunii viitoare.

“E o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani. Închei un proiect de patru ani la Lugoj și aștept cu nerăbdare să îl încep pe cel de la Politehnică, care sper să fie la fel de lung. Nu am apucat să semnăm actele, dar avem un gentlemen’s agreement, iar o strângere de mână e mai importantă decât o semnătură pe contract”, a declarat Petruescu pentru site-ul echipei.

Ion Moldovan