Antrenor nou pentru FC Dinamo

Clubul de fotbal FC Dinamo a anunţat oficial, marţi, instalarea în funcţia de antrenor principal a lui Gheorghe Mulţescu în locul lui Adrian Mihalcea, postul de director tehnic fiind preluat de Cornel Ţălnar.


„Mulţumim, Adrian Mihalcea! Succes, Gheorghe Mulţescu şi Cornel Ţălnar! Dinamo Bucureşti anunţă încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu antrenorul principal Adrian Mihalcea. De astăzi până la finalul acestui sezon competiţional, noul antrenor principal al echipei Dinamo Bucureşti este Gheorghe Mulţescu, a anunţat directorul general Bogdan Bălănescu. Gheorghe Mulţescu va fi ajutat la conducerea tehnică a echipei de o altă glorie dinamovistă, Cornel Ţălnar, noul director tehnic în cadrul clubului din Ştefan cel Mare”, informează clubul Dinamo.


Conducerea susţine că a renunţat la serviciile lui Adrian Mihalcea deoarece acesta nu a reuşit să obţină rezultatele aşteptate. „Numit în urmă cu patru luni la conducerea tehnică în locul lui Dusan Uhrin Jr., după două înfrângeri consecutive în play-out-ul acestei ediţii de campionat, 0-1 pe teren propriu cu Academica Clinceni şi 0-1 în deplasare cu Politehnica Iaşi, Adrian Mihalcea nu a reuşit, din păcate pentru tot ce înseamnă Dinamo, rezultatele aşteptate de suflarea alb-roşie, atât în Liga I, cât şi în semifinalele Cupei României. O victorie (3-1 cu Academica Clinceni), o remiză (1-1 cu Politehnica Iaşi) şi trei eşecuri (1-3 cu Sepsi Sf. Gheorghe, 0-1 cu FC Voluntari şi 0-1 cu Viitorul Constanţa) a adunat Adrian Mihalcea în Liga I şi două înfrângeri în semifinalele Cupei României, 0-3 şi 0-1 cu FCSB. Dincolo de rezultate, Adrian Mihalcea rămâne un dinamovist incontestabil. A venit într-un moment complicat la Dinamo, iar clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare îi mulţumeşte public pentru tot ce a făcut pentru echipă în cel mai dificil sezon din istoria de 72 de ani a grupării”, mai precizează oficialii FC Dinamo.

Pentru Gheorghe Mulţescu acesta este cel de-al patrulea mandat la conducerea tehnică a formaţiei alb-roşii. Ca jucător, el evoluat timp de şase ani pentru echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, între 1979 şi 1985, cu care a câştigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) şi de două ori Cupa României (1982, 1984), participând decisiv la cea mai mare performanţă pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984). Ca antrenor, Mulţescu şi-a început cariera tot pe banca FC Dinamo, în sezonul 1990-1991, a revenit în 2008 pentru jumătate de an şi a mai pregătit echipa în sezonul competiţional 2013-2014.

În cariera de tehnician, Gheorghe Mulţescu a condus 20 echipe până acum: Jiul Petroşani, Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Dacia Unirea Brăila, Astra Giurgiu, Poli AEK Timişoara, Petrolul Ploieşti, Sportul Studenţesc, FC Vaslui, „U” Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, FC Voluntari, Universitatea Craiova şi în străinătate Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu, Gaziantepspor şi Al-Tawoon, scrie Agerpres.

sursa foto: Agerpres