Alba-neagra la UEFA: Colţescu, suspendat până la finalul sezonului, Webo stă un meci

Arbitrul român Sebastian Colţescu a fost suspendat din activitate până la finalul sezonului, după incidentul de la meciul PSG – Istanbul Basaksehir. Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a judecat cazul şi a considerat că arbitrul român a avut un comportament nepotrivit atunci când a identificat un jucător în funcţie de culoarea pielii.

UEFA a anunţat că Sebastian Colțescu, rezerva lui Ovidiu Haţegan la partida menţionată, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie pentru conduită nepotrivită. De asemenea, el ar trebui să urmeze un program educațional. Asistentul Octavian Şovre s-a ales doar cu un avertisment. Deși nu a specificat iniţial dacă Sebastian Colţescu poate activa totuşi în campionatul intern, forul european a revenit și a precizat că decizia interzicerii de a arbitra pentru Colțescu se aplică doar în competiţiile UEFA.

În ceea ce-l priveşte pe secundul turcilor, Pierre Webo, acesta a fost găsit vinovat pentru comportament nesportiv, astfel că va fi suspendat la următorul joc din cupele europene la care va participa, indiferent când va fi acesta.

Cele mai citite

Related Articles