Adrian Mititelu

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a renunţat joi la funcţia de administrator special al clubului ca urmare a trimiterii sale în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

„Astăzi, 5 februarie 2014, mi-am depus mandatul de administrator special al Fotbal Club Universitatea Craiova. Această decizie survine rechizitoriului întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova prin care s-a dispus trimiterea mea în judecată pentru infracţiunea de evaziune fiscală”, a anunţat Mititelu într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării din Liga a II-a.

El a adăugat că îşi va exercita atribuţiile încă aproximativ trei săptămâni până când Adunarea Generală a acţionarilor va numi un nou administrator special. „Consider că atât timp cât am susţinut ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să nu mai rămână în funcţie, fiind trimişi în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu, nici eu nu mai pot rămâne în funcţia de administrator special al Universităţii Craiova atât timp cât am fost trimis în judecată. Conform legii, îmi voi exercita atribuţiunile în continuare până când Adunarea Generală a Acţionarilor va numi un nou administrator special, acest lucru urmând să dureze circa 2-3 săptămâni”, a menţionat patronul.

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală, pentru neplata unor datorii către bugetul de stat, în sumă totală de aproximativ trei milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Mititelu nu a plătit anumite contribuţii datorate statului.

Sursa: Agerpres

(Daniel Babun)