Jucătorii Naţionalei de tineret vor juca la victorie meciul din această seară cu Germania, joc decisiv pentru calificarea în faza următoare a Campionatului European U21. Declaraţia a fost făcută de selecţionerul Adrian Mutu, într-o conferinţă de presă susţinută online la Budapesta.

„Nu am făcut calcule nici la început, nu facem nici acum. Este ultimul meci din grupă, unul important cu o echipă foarte bună. După opinia mea, Germania este o candidată la titlul european, la fel ca şi Olanda. Bineînţeles că noi cu o victorie suntem calificaţi. Aşa că mâine jucăm la victorie, ca întotdeauna. Faptul că ei au mulţi jucători născuţi în ’98 nu îi face mai puţin periculoşi. Aş spune că fizic asta îi face să fie mai puternici decât băieţii noştri. Oricum, fizicul nemţilor a fost mereu peste al românilor. Am văzut primele lor două meciuri, am văzut cât de puternici sunt. Aşa că mă aştept la un meci greu”, a spus selecţionerul, citat de Agerpres.

„Cu siguranţă Germania nu va juca la meci egal, va dori să câştige, aşa cum abordează fiecare meci. Va fi greu pentru ambele echipe şi pentru că nu e uşor pentru aceşti copii să joace la trei zile. Dar suntem gata de luptă, vom munci pentru fiecare centimetru de teren, ne vom bate pentru fiecare minge şi suntem gata să jucăm la victorie”, a adăugat Mutu.

Selecţionerul Naţionalei U21 a stabilit deja şi înlocuitorii pentru cei doi jucători suspendaţi din lot:  Adi Petre şi Marco Dulca sunt gata să intre în locul celor suspendaţilor George Ganea şi Marius Marin.
Echipa naţională de fotbal Under 21 a României întâlneşte marţi, de la ora 19:00,  pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta, selecţionata Germaniei, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de tineret. Până acum, România a încheiat la egalitate, 1-1, cu Olanda şi a învins cu 2-1 selecţionata Ungariei. De cealaltă parte, germanii s-au impus cu 3-0 în faţa Ungariei şi au remizat şi ei cu Olanda la acelaşi scor, 1-1.

La ediţia trecută a Europeanului U21, Germania a eliminat România în semifinalele competiţiei după un meci spectaculos, încheiat cu scorul de 4-2 în favoarea nemţilor.

foto: FRF