Derby-ul Dinamo – CSA Steaua va fi în etapa a 6-a a Ligii a II-a de fotbal

Derby-ul dintre Dinamo Bucureşti şi CSA Steaua se va disputa în etapa a 6-a a Ligii a II-a, conform tragerii la sorţi desfăşurate, miercuri,20 iulie la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Meciul va avea loc la 10 septembrie pe terenul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare. În prima etapă echipele din vestul țării vor evolua acasă, Politehnica Timișoara, iar în deplasare Ripensia Timişoara și CSC Dumbrăviţa.

Programul primei etape (6 august 2022) aşa cum a fost stabilit în urma tragerii la sorţi a sezonului regulat:
CSC Şelimbăr – FC Braşov
Politehnica Timişoara – Unirea Constanţa
Progresul Spartac Bucureşti – Dinamo Bucureşti
Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăviţa
Unirea Dej – Csikszereda Miercurea Ciuc
Concordia Chiajna – CSM Slatina
CSA Steaua Bucureşti – Metaloglobus Bucureşti
Gloria Buzău – Ripensia Timişoara
Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare.Ediţia 2022-2023 a Ligii a II-a se va disputa în două faze după cum urmează: prima fază a competiţiei, la care vor participa 20 de echipe, va consta într-un sezon regular, doar tur, cu un total de 19 etape; a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out. La play-off vor participa primele şase clasate, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare.

Play-off-ul se va disputa în formatul tur-retur, cu un total de 10 etape. Play-out-ul se va disputa într-un singur tur, cu un total de 7 etape.

Împărţirea celor 14 echipe din play-out în cele două grupe se va face în conformitate cu următoarea schemă, aprobată în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 18 august 2020, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează: Grupa A – locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19; Grupa B – locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor juca meciuri de baraj în dublă manşă, cu ocupantele locurilor 7 şi 8 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă: Locul 3 din Liga a II-a contra locului 8 din play-out-ul Ligii I, Locul 4 din Liga a II-a contra locului 7 din play-out-ul Ligii I.

Echipele gazdă din manşa tur a barajului vor fi stabilite prin tragere la sorţi.

În ceea ce priveşte retrogradarea, din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7, în timp ce ocupantele locului 5 din fiecare grupă vor juca un meci de baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga a II-a. Echipa gazdă din manşa tur a barajului va fi echipa din grupa A.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micşora corespunzător, însă împărţirea în cele două grupe se va face în acelaşi mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele. În ceea ce priveşte ordinea retrogradării în Liga a III-a, aceasta este dată în primul rând de poziţia ocupată la finalul play-out-ului, iar apoi, în cazul a două echipe aflate pe acelaşi loc în grupe diferite, de punctele acumulate la final de play-out.

Programul noii ediţii a Ligii a II-a este următorul: sezon regulat 6 august 2022-11 martie 2023; play-off 18 martie 2023-20 mai 2023; play-out 18 martie 2023-6 mai 2023; baraj promovare Liga I 28 mai/3 iunie 2023; baraj menţinere Liga a II-a 13 mai/20 mai 2023, notează Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles