Ziua Mondială a Radioului 2020 la Radio România Internaţional

Pe 13 februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day), proclamată de UNESCO în 2011 şi consfinţită în 2012 de Adunarea Generală ONU. Tema Zilei Mondiale a Radioului 2020 este «Radio şi diversitate».

Radio România Internaţional (RRI) marchează evenimentul alături de alţi radiodifuzori parteneri. Ziarişti din echipele în diferite limbi ale Radio România Internaţional, Radio Canada Internaţional, Radio Praga Internaţional (Republica Cehă), Radio Polonia şi Swissinfo (Elveţia) au realizat dezbateri pre-înregistrate, pe tema diversităţii, de la diversitatea din cadrul echipelor de angajaţi şi colaboratori până la diversitatea subiectelor şi a genurilor jurnalistice abordate în oferta editorială.

Dezbaterile, realizate în limbile engleză, franceză, spaniolă, rusă, arabă, chineză şi italiană, vor fi folosite, în diferite formate, în programele on air sau în oferta online a celor cinci radiodifuzori implicaţi.

Alături de jurnalişti s-au aflaţ pentru realizarea acestui eveniment poliglot de Ziua Mondială a Radioului 2020, regizorii tehnici şi inginerii radiodifuzorilor internaţionali parteneri.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului a fost programată întâlnirea unor jurnalişti RRI cu voluntarii care realizează programele Radio Shalom România, postul online al comunităţii evreieşti din Bucureşti. Radio România Internaţional a contribuit la înfiinţarea Radio Shalom România cu know-how şi training.

13 februarie este ziua în care a fost înfiinţaţ în 1946, postul de radio al Naţiunilor Unite.

De același autor

Related Articles