Ziua Culturii Naționale: Radio Reșița a înființat o bibliotecă la Școala Gimnazială Steierdorf – Anina

Radio România Reșița a marcat Ziua Culturii Naționale sub sloganul – Sunetul culturii în inima comunității – prin înființarea unei biblioteci la Școala Gimnazială Steierdorf din orașul Anina.

În ultimii 4 ani s-au inchis 500 de biblioteci școlare, iar aproape jumătate de milion de copii nu au împrumutat nici măcar o carte școlară. Între timp, România rămâne țara cu cel mai mic consum de carte din Uniunea Europeană. Motive suficiente pentru ca Radio Reșița să deschidă o bibliotecă la Școala Gimnazială Steierdorf din orașul Anina, mai ales că mulți dintre elevii de aici ne-au trasmis că iși doresc amenajarea unui colț de lectură.

Pe lângă zecile de volume donate de echipa Radio Reșița, ne propunem ca biblioteca să devină un spațiu în care tinerii să facă schimburi de experienţă, ateliere şi workshopuri și unde pot veni cu entuziasm spre educaţie și lectură, a declarat managerul Radio Reșița, Laura Sgaverdea.

O bibliotecă reprezintă de fapt o investiție pentru întreaga comunitate, este de părere directorul Liceului Mathias Hammer din Anina, Cornel Boboescu

Inițiativa Radio Reșița de a face mai mult decât un spațiu de lectură ne-a motivat și pe noi, astfel că am discutat și în Consiliul de Administrație să facem o bibliotecă așa cum se cum se cuvine. Copiii de la Școala Gimnazială din Steierdorf merită o bibliotecă.”

Bineînțeles că nu doar copiii s-au bucurat, ci și profesorul pentru învatământul primar Adriana Rusu, cea care și-a dorit foarte mult ca elevii ei să aibă un loc destinat lecturii.

Mare bucurie, în primul rând pentru ei sunt extrem de fericită. Mulțumesc din suflet pentru că pe lângă acest club de carte, ei vor beneficia și de o bibliotecă prin bunăvoință Radio Reșița. Sunt foarte bucuroși și fericiți, este o mare realizare pentru micul nostru orășel deoarece cartea este viitorul omenirii.”

Le mulțumim și noi pentru primire și pentru bucuria din ochii lor la vederea zecilor de cărți care vor umple biblioteca școlară!

Cele mai citite

Related Articles