Ziua comemorării victimelor războiului și violenței în Republica Federală Germania va fi marcată sâmbătă la Sigismund/Anina

În Biserica Romano-Catolică „Maria – Regina Sfântului Rozariu” din cartierul Sigismund al oraşului Anina va fi comemorată sâmbătă, 18 noiembrie de la ora 10.00 „Ziua comemorării victimelor războiului și violenței” în Republica Federală Germania, celebrată oficial la nivel european în data de 19 noiembrie 2023. Sfânta Liturghie va fi celebrată de părintele Martin Jäger, paroh de Anina şi Oravița cu participarea viceconsulului Germaniei la Timișoara, Siegfried Geilhausen.

De la ora 11.00 în cimitirul din Sigismund/ Anina victimele căzute pe front în al Doilea Război Mondial vor fi comemorate în prezenţa viceconsulului Germaniei la Timișoara, Siegfried Geilhausen.

Luni, 20 noiembrie de la ora 16.00 la Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ din Reșița, „Ziua comemorării victimelor războiului și violenței” în Republica Federală Germania va fi marcată prin prezentarea cărţii: „Aventurile lui Paul Biber, mecanic de precizie pe Aerodromul Sânandrei de lângă Timișoara. Nume de cod «Adebar» (1915 și 1916), semnată de dr. Jörg Biber, ediție îngrijită de prof. dr. Rudolf Gräf. Traducerea din limba germană este semnată de Raluca Nelepcu şi a apărut în cadrul Centrului de Studii Transilvane ale Academiei Române, Sibiu, 2023. Evenimentul se va consuma cu participarea viceconsulului Germaniei la Timișoara, Siegfried Geilhausen.

De același autor

Related Articles